Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

tisdag 18 januari 2011

Sprättrumpa till sommaren?


Just nu har jag dåligt samvete för det mesta. För huset som behöver städas, det är grejer överallt. För mina vänner som jag aldrig ringer till, därför att jag glömmer eller är för trött. För barnen som jag vill vara en riktig bullmamma till, men som regel är det mest förmaningar som kommer ut ur munnen, tror jag. För min kropp, som jag stoppar full av smågodis när den borde få något annat. Sömn till exempel. För min Käre som inte heller får all den kärlek han förtjänar, därför att mor är så trött. För hunden, som borde få längre turer. Men jag vet, detta är jag inte ensam om, eller hur?


Så slog det mig när jag studerade Lillebror i ett av sina dagliga försök att komma upp på alla fyra att jag borde inspireras av honom. Tänk så mycket ett barn utvecklas det första året. Det borde ju jag också kunna göra. Om jag skulle använda catslide-mattorna som jag i ett infall köpte förra året, samtidigt som Lillebror övar på golvet, undrar vad som skulle hända då? Skulle jag kanske stärka min slitna kropp lite grand och få en sprättrumpa till sommaren? Istället för den gamla dunkudden till rumpa som jag har nu. Det som är säkert är iallafall att jag också skulle börja grina efter en stunds träning, precis som Lillebror. För jösses som jag avskyr att träna!

Halleluja, anyone?

Emma

13 kommentarer:

Lilla Huset sa...

Du får se det ur den positiva synvinkeln - dunkudde till rumpa, ja men då sitter du ju himla bekvämt.
Skämtar Emma, förstår att man som småbarnsförälder kan känna sig otillräcklig men jag tror vi gör det alla till mans litet då och då. Jag hade en sån dag igår men idag är det en bra dag!/Kram Merja

Violetta sa...

Enig...det er grusomt!
Du er jo heldig tross alt som har en dunpute! Her ser det hele mer ut som en stor vrengt baklomme :(

Klem på en tirsdag!

Siri sa...

Trodde du hadde sprettrompe som giveaway jeg nå.
*skuffet*


Hehe, spøk til side - ja, du sier noe...

BRAKKELIV sa...

Hærlig at det er flere som har det som meg:) Veldig fin blogg..

Vardagslyx sa...

Ja, nog har man dålig samvete för en hel massa saker... Att man inte kan koncentrera sig på det man gör bra istället! För det är en hel massa saker, det är jag säker på! Det är bara det att när man är trött kan man ju inte tänka riktigt klart...

Känner igen allt du skriver - trots att jag inte har nån bebis och alltså borde ha mer ork... Träningen har jag dock kommit igång med och tycker det är KUL:-o

Kram Pernilla

Lilla Huset sa...

Hej igen!
Rullgardinen är köpt på Mairo, en butik i Ronneby/Blekinge. Vad den heter har jag ingen aning om. Kanske den finns på deras hemsida www.mairo.se.
Glömde - vilken sötis du har fotat!/Merja

Emidoras verden sa...

Nei Emma, det er du ikke alene om:)
Det er mer burde burde enn må..
Nå er jo mine tre ute av huset og jeg er fri og frank, men det er like tungt å komme seg over dørstokken for en trimtur..
Men kanskje i morra kanskje...
Klem fra meg..

Grodmamman sa...

Ja, jösses! Känner igen mig jag också och då är mitt yngsta barn 8 år!:) Har börjat promenera och det gör att jag mår mycket bättre och orkar mer.
Kram

Martilie sa...

Man kan ikke rekke alt - trøster jeg meg med :) Og falt i staver over safran-kaken din i fiorrige innlegg..

Takk for kos hilsen hos meg, det er først siste året symaskinen er fremme igjen - så det kommer en dag :)

Ha en skjønn kveld!

Klem fra Tove

godastunder-tokigaidéer sa...

Hahahaha ja du är inte den ende med dålig samvete kan jag lova. Jag jobbar långa dagar och är hemma sent Alvin vår hund följer mig i hasorna hela kvällen till han stupar i sin korg. Jag önskar att jag hade mer tid och du.....jag håller med dig träna är inget roligt.

Kram Anna

Inger-Lise sa...

Nåh.. for en gullklump. Skikkelig søtnos han sjarmøren din. :)
Ja jeg hater også å trene, man blir jo så sliten. haha.. Liker best sånn trening som kroppen og hodet ikke skjønner at er trening, som en lang tur i skogen. Men det blir nok ikke sprettrompe til sommeren om ikke jeg tar i litt mer.. Vi får nå se da.. ;)
Settekassen er forresten kjøpt på Søstrene Grene før jul. De hadde sånne i romjulen også, men jeg vet ikke hva de har nå. Men de var ganske billige også, så løp og kjøp! :)

Rosemary and Thyme sa...

Hei, du skal nok få se mer, Emma:)
Kommer flere bilder når jeg bare får lyset på min side,hehe;)

Lykke til med "sprettrumpe" til sommeren!

Klem Tove

ps: Fin ny header:)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag tror att vi kvinnor är födda för att ha dåligt samvete. Det är väl det som gör att vi värnar om vår familj, för samvetet gör ju att vi inte lämnar dem vind för våg. Dåligt samvete har ju också en förmåga att förändras vartefter barnen växer. Jag har dåligt samvete för att jag inte hälsar på min äldste son som numera bor 20 mil hemifrån (enkel resa).

Jag är lite glad åt min dunkudde till rumpa, för jag sitter och jobbar måååånga timmar vid datorn varje dag, då behövs något mjukt att sitta på;-)

Ha det så bra gumman och sköt om dig!
Kram,
Regina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails