Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 16 december 2010

Fallen ängel? Tja, smutsig iallafall.

Jag hade en trevlig prat med en officer från Frälsningsarmén vid julgranen i Oslo i går. Han menade att de vill gärna ha gamla grejer, men hela så klart, till de behövande. Det de gör är att öppna alla paket, gå igenom dem, sortera och så får folk som behöver själva komma och plocka ut det de behöver. Detta är en lång process så det är först nästa år folk får sina klappar. Men det kan man ju inte säga till barnen som kanske valt en fin grej hemmifrån och packat in. 


Men nu vill jag efterlysa lite tips från er. Jag har en kär ljusängel som jag fått från min mormor. Den brukade mamma stå och titta på när hon var liten, och nu står mina ungar och beundrar den. Härligt! Ljusen får vänta tills barnen är lite äldre. Men vad ska jag göra med den smutsiga klänningen? Den är fastsydd på kroppen och under är det bomull som håller ut kjolen. Vill gärna tvätta den, men hur?

Hade tänkt att koka knäck och kola idag, men är superförkyld, alltid är det något, så vi får se hur det blir med den saken.

Emma

8 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken söt ängel, förstår att den betyder mycket för dig och din familj.

Går det inte att sprätta upp någon söm för att få av klänningen, eller är klänningen själva kroppen? Om klänningen inte går att ta bort eller tvätta "på plats" kanske det går att klippa bort så mycket som möjligt och sy en ny klänning till dockan? Söt är hon iaf.

Önskar dig en fin dag!
Kram,
Regina

Monica sa...

Tack för kommentaren i min blogg! Alltid kul med någon ny! Hur hittade du till mig, undrar man bara...
Kan tyvärr inte komma med några förslag om hur du ska göra med änglaklänningen!
Ha en fin dag/Monica

My home is my Castle - by Kari sa...

For en flott engel.. Hun lignet på Wenche Foss :))
hva hvis du dypper henne i biotex-vann, sånn at det dekker kroppen og ikke hodet ?? La henne stå i bløt en stund i feks ett stort glass eller liknende og se om det hjelper ??
Klem,Kari

bakom berget sa...

Åhhh, en sån ängel hade min mormor oxå. Den stod alltid på hyllan på kakelugnen varje jul och jag minns att det kändes lite högtidligt att stå och titta på henne. Synd att klänningen är så solkig. Men du kan säkert få den av henne på nåt sätt. Lycka till!
Undrar just om ni oxå har ett sånt yrväder idag. Här vräker snön ner.
Ha en fin helg och tack för att du tittade in hos mig.
Kram Åsa.

Piah sa...

Skulle Du inte kunna prova med att hålla den i vatten med lite tvättmedel.Skrubba kjolen och hoppas på att bomullen torkar vid elementet.Kanske du kunde fluffa upp kjolen på ngt sätt.En extra kjol i ståltråd som de hade förr.
Good luck! kram *piah*
Ps göd henne lite,lite barbieideal här.Hi hii ;)

Louise sa...

Usch vad trist med förkylning! Ängeln ser bekant ut, min mamma har en liknande :) Skulle nog prova rengöra med tvättmedel under kranen försiktigt för av klänningen får du knappast.

Hanna sa...

Så söt ängel, har tyvärr inte något bra tips på hur du kan tvätta den. krya på dig.
kram
Hanna

Inger-Lise sa...

Så fint å få høre hvordan Frelsearmeen gjør med pakkene vi gir. Vi har ikke vært der enda i år, men når pakkene skal igjennom en sånn prosess haster det jo ikke å gjøre det! Men før julaften skal vi ta turen vi også. :)
Jeg vet at de på Fattighuset er nøye på at det som gies må være nytt. Men jeg er enig med deg, det å dele av sin overflod er en kjempe flott erfaring for barna. Dessuten har jeg noen skap som godt kunne blitt slanket litt, så her skal det deles! :)
Nydelige kranser du og lillemor hadde laget. Så flinke og kreativ dere er. Koselig å gjøre sånne ting sammen, selv om det ikke blir helt sånn mamma har tenkt!! Kjenner til det.. hehe.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails