Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

fredag 11 december 2009

Tiden, tiden, var tar den vägen?!

Jag trodde jag skulle hinna göra ett pepparkakshus idag, men jag hann bara baka delarna. Tror jag är för trött för att sätta ihop det ikväll. Är ensam hemma med barnen, så då blir det lite tid till pyssel och sånt. Kanske i morgon.



Inte heller har jag hunnit säga hej till alla nya bekanta som tagit en chans i tävlingen. Men jag har tittat in till er allihop och jag kommer starkare tillbaka med kommentarer.



Först nu som vuxen med egen familj inser jag hur mycket tid och kärlek mina föräldrar la i julförberedelserna. Varje år stöpte vi ljus med kusinerna, gjorde julkorv med andra kusiner, bakade pepparkakshus, gjorde kola, knäck och marsipangodis. Hur i hela friden hann de med?! Julgranen togs in den 23.e och pappa pyntade huset med farfars och farmors fina gamla girlanger och bonader.



På Julafton hade pappa gjort en spännande rebuslopp som tog oss runt huset och gärna ut i kylan och fram och tillbaka. Älskade pappa.
För att inte snacka om maten. Vi hade verkligen ALLT på julbordet, från rödkål och ål till bruna bönor och Jansson. Båda två i full jobb. Nej, jag förstår inte...

Vill önska er alla en lugn och skön Luciahelg och läs gärna Birgittes historia om ett barn som ser på julen med andra ögon än våra.


10 kommentarer:

Catherine sa...

are you making a gingerbread house? I bought some gingerbread at Ikea today!(did you recieve the giveaway?) catherine

LjuvligtLantligt sa...

Vad bra att du fått klockan, tog det så lång tid??? Hoppas att den var hel...
Du hinner kanske att limma ihop huset imorgon? Inte stressa ihjäl dig nu vännen...

Kram Git

LjuvligtLantligt sa...

ååhh vad synd!! Ja man kan köpa på Claes ohlsson för ca 39 kr såg jag..men usch vad trist att den var sönder..finns det något jag kan göra??

Kram Git

Ocean showroom sa...

Jeg kjøper ferdighus jeg, og sparer litt tid der:)
Håper du rekker alt du vil, men du får prioritere det du helst vil gjøre, man rekker ikke aaalt:)
Vi skal bake litt i morgen, lurer på om barna vil være med, tror de faktisk synes det blir litt mye baking for tiden, haha. Da vi var på juleverksted i går ville de ikke være med på pepperkakebakingen, det hadde de jo allerede gjort 3-4 ganger;)
God helg!
klem, Lene

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Emma! Er innom for å ønske deg en riktig herliig adventshelg!! Pepperkakehuset ser flott ut! I morgen får du sikert tid til å gjøre det ferdig, vet du;)

Stor klem
Anette:)

Anonym sa...

Jag håller med,dygnet hade nog fler timmar förr. Eller så är det nog för att vi har dator och blogg som tiden krymper. Ja,ja nu är nu och då är då! Ha en skön helg håller tummarna för vinst i tävlingen...
Annica

Mine Blomster sa...

Man kan jo si det slik... At det er godt at vi ser det når vi blir eldre hva det egentlig var våre foreldre gjorde for oss.... Nå gjør vi det!!

Utrolig koselig at du har linket min historie til din blogg. Jeg blir helt rørt over at du føler for å gjøre dette. Håper de som leser denne historien og den andre liker det som du da. Takk for at du tykker om den!!
Varm hilsen fra meg til deg og dine. Ingen Lucia her... Det vil ikke mitt barn tåle!!!

BIRGITTE

Fånga dagen sa...

Vad kul med pepparkakshus, ser ut som om du lagt ner massor av jobb på det hittills. Du får väl visa resultatet när det är färdigt. Ha en bra luciahelg.
Kram Lena

Lauras gård sa...

Oj, vad mycket dina föräldrar ordnade inför julen! Man vill ju ofta göra mer än man hinner och orkar. Vad duktig du är som gör eget pepparkakshus! Jag köper färdig sats och bara sätter i hop. I bland med lim... Man får ta genvägar i bland...

Näbbmöss är väl ingen hit för katter, det har jag också hört. Jag är glad att våra inte äter några möss och de fångar bara de som kommer in och det är jag tacksam för. Ha en skön helg! Kram Stina

hjem hos linda sa...

Lurer på hyvor våre foreldre henter energien sin fra for alt de rekker/rakk er jo helt undelig spør du meg!!
De ordnet alt fra bunnen av samme hva det var!!Flinke var de men det flotte med det er at vi har lært mye av de og tatt med oss noe av det og jeg håper barna mine kan lære noe av det igjewn....
Gleder meg til å se pepperkakehuset ditt ferdig.....Barma har pyntet vårt her hjemme og det ble MYE pynt på..he he he men det er vel sjarm det å.....
Kos deg videre i helgen..
Klæm Linda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails