Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

söndag 2 januari 2011

Underbar ljusstake

Nu har jag kastat julen ut ur huset, med barr och allt. Fick ett infall igår och var bara tvungen att få det bort. Men några saker måste jag dela med mig av. Se på den här ljusstaken, som är handsnidad av en fantastisk man  från Motala. Jag fick den i födelsedagspresent av min Käre i våras och det var en fröjd att tända hemstöpta ljus i den nu i december.


  
Sånt här hantverk gillar jag skarpt! Tänkte på det när jag tidigare idag såg gamla som unga damer stå och klämma på ett berg av plasttomtar som var nedsatt med 70%. Bredvid varje dam stod det en likgyldig gubbe som gav tusan i om de köpte den stora eller lilla tomten. Jaja, dem om det.För den här staken betalade vi 2000kr. Mycket pengar, ja, men vad blir timprisen för konstnären? Inte stor. Den är helt klart värd det.  Mer av hans alster hittar ni här och här.

Jag har fortfarande hektiska dagar, så jag är dålig på att lämna spår efter mig just nu, men jag kommer starkare tillbaka.

Emma

6 kommentarer:

bakom berget sa...

Jag måste ju säga Grattis! Ja, till din ljusstake...Sååå himla fin. Det är en skatt att få äga såna rariteter ju. Plasttomtar hmmm.. näee, då kan man jag lika gärna vara utan. Tänkta passa på att önska dig en god fortsättning på det nya året!
Kram Åsa.

cat sa...

Åhhh, jisses vad fin! Habegäret blev plötsligt väldigt stort ;D
Ha de gott. Catarina

nr14 sa...

Godt nyttår:) Jula ble rydda ut her også i helgen...koselig med jul men veldig godt å avslutte den også når nytt år er påstartet;)

Veldig flott lysestake:)

anneskreative sa...

Å så fin,,,,elsker slike gammeldages tradisjonsrike ting.
Den kan du bruke hver jul så lenge du lever,,,,,ta den fram og la den bli endel av hjemmets juletradisjon,,,,,slike ting jo også i arv,,,,obs det ble vist veldig så dystert,,,men nyt den,,,,
Klem ,,,,og godt nytt år.
Anne

Hanna sa...

Jätte vacker ljusstake.
kram
Hanna

Louise sa...

den var fin!! God fortsättning på 2011!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails