Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

fredag 3 december 2010

Ljusringar


Förra året fick jag två adventsringar av min snälla mamma. Hon hittar saker på de konstigaste ställen, så ringarna kostade bara tio kronor styck. Ja, då kan man ju kosta på sig två. Nu bor ju vi dessvärre inte i ett hus med den takhöjd såna här ringar behöver, men de är fina i fönstret också. Tog lite järnek/kristtorn från trädgården som bands fast med rött band.  
Nu vill jag bara poängtera att jag inte lämnar levande ljus utan uppsyn. Olyckan är fort framme och man tror ju aldrig det händer en själv, bara andra.Och appropå olyckor - STOPP skrek jag högt när jag kom till bilen idag och såg att en överoptimistisk person skulle in med sin bil framför min. PANG sa det och två lite förskräckta herrar körde snabbt ut från fickan de ville in i. 
Vi fick stopp på bilen innan den försvann och jag förklarade att det där är min bil, ni kan inte bara köra iväg när ni backat in i någon.
De kom ut lite slokörade och förklarade på knackig engelska att deras bil var så lång. Ja, men ni får plats här sa jag, ni måste bara ta ut radiusen. "Yes, but my friend has bad knee, very sorry. Have good day." Nu gick det bra med bilen, så jag tyckte nästan synd om dem, men man måste ju ut och kolla om man kör på någon. Är ni bra på att fickparkera? Visste ni svenskor förresten att i Norge är det lov att parkera MOT körriktningen? Men norskor, se upp för det är INTE tillåtet i Sverige. Det är också skillnad på avståndsregler från hörn och övergångsställen i Sverige och Norge, så det är viktigt att följa med om man vill slippa bot.

Emma

Detta blir mitt bidrag till NIB.s decemberutmaning

7 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Du är en snäll medmänniskadu, Emma. jag skulle blivit så ARG om någon kört på min bil och sen bara tänker åka därifrån!!!

Vad fina dina ljusringar är! Ser juligt och mysigt ut!

ha en skön fredag!

krm Pernilal

Strandkullen sa...

vilka fräckisar som bara tänkte sticka...ha en fin helg...kramis semlan

Hanna sa...

ha en bra helg!
Kram
Hanna

Lilla Huset sa...

Så fina dina ljusringar är, det blir säkert också ett jättefint sken av dem.
Köra på bilen och sen bara sticka, jag hade blivit rosenrasande. Du är för go du, när du säger att du nästan tyckte synd om dem. Ha nu en riktigt skön 2. advent./Kram Merja

godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga bilder från ditt fina hem.. det där med bilen hade gjort mig arg du var duktig som höll dig lugn. Jag fick fickparkera på min uppkörning för en herrans massa år sedan och det har suttit som smäcken sedan dess......det säger bara svissh in i fickan. Lite skryt får man väl berätta...

Kram anna

Bella sa...

Vilka fina ljusringar!!!

Så dåligt att inte kliva ur bilen och se om man orsakat någon skada när man backat på sådant gör mig vansinnigt irriterad, är så nonchalant... Blev påkörd bakifrån för drygt ett år sedan och den idioten stack, blev irriterad nu :) men skönt i alla fall att det gick bra med din bil!

Hoppas du får en mysig helg

Kramar Bella

Alfasinteriør sa...

Var kjempe flott med den adventstaken hengende i taket. Nydelig.
Klem Alfa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails