Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 2 december 2010

Hyacinther och amaryllis

Idag har jag haft en riktig pysseldag och jobbat med händerna. Disken och tvätten får bara stå där och vänta, haha. Något ska man ju ha att göra i helgen. Jag har en massa material liggandes hemma, men tar mig sällan tiden att göra något med det. De närmaste dagarna kommer jag lägga ut bilder på det jag hållit på med. Och jag som trodde jag inte skulle blogga så mycket framöver, jajaja...


Jag tycker det är vackrast när man sätter blommor och pynt i uddatal. Här i små hemmamålade trälådor som jag klätt med plast invändig.


Lökblommor har näringen de behöver i löken. Bara vattna lite ibland.  De här har jag pyntat lite med tanke på barnen, att de ska tycka det är skoj.


Amaryllis blir lätt höga och kan välta.  Om de sättes i en hög vas får de lite mer stöd om olyckan är framme. Bandet sitter bättre om man sprayar lite lim på vasen först. Personligen föredrar jag att pynta med naturmaterialer som kanel, stjärnanis, mossa och kottar. Vad gillar ni?

Emma

3 kommentarer:

Det vita dårhuset sa...

Jag gillar hyacinter. Har trots hyperallergi lyckats köpa några så vi får se hur det går ;)
Kram Erika

Anonym sa...

Vilken isperation du ger mig! Ska flytta min korta lilla amaryllis när jag kommer hem så den har möjlighet att bli ståtlig utan att gå av!
Hyacinterna är på väg att slå ut hemma, njuter!
Önskar dig en skön heg, trots tvätt o disk! :-)
Bonnfrua

Lilla Huset sa...

Så fint du har pyntat. Jag använder mig av det som naturen erbjuder och blommor förstås. En jul utan julblommor går ju inte. Ha nu en riktigt skön helg!/Kram Merja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails