Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

fredag 12 november 2010

Fina formar

Hade lite tid att slå ihjäl idag, släntrade in på Kremmerhuset och kom ut med ett gäng pepparkakeformar. Är de inte fina? Tio kronor styck, det är ju ingenting. Jag är verkligen barnsligt förtjust i pepparkakeformar, och har svårt att låta bli när nya varianter dyker upp.


Ojojoj, så skoj det kommer bli att baka med småtrollen! Och kladdigt, hehe... Den fina julhandduken vann jag av söta Violetta för ett år sedan. Nu kommer den fram igen.
 

Natten som var passerade utan några fler spökigheter. Tack och lov! Några tror på spöken, andra inte. Jag har träffat alltför många som varit med om konstigheter för att kunna säga - nej, det finns inte. Så jag är öppen för möjligheten... men jag är glad att Merja sa hon skrattade, för jag vill så gärna att man ska må bra av att besöka mig. Det är viktigt att leka lite och inte ta allt så högtidligt. Vill också ta tillfället i akt att hälsa nya besökare och följare varmt välkomna!

Ha en riktigt skön helg. Själv ska jag till Köpenhamn på söndag. Ni får gärna maila mig tips på vad jag absolut måste få med mig av shopping.

Emma

19 kommentarer:

Nilla Q sa...

Så många fina pepparkaksformar! jJag köpte en så söt prinsessform på marknaden i höstas, men nu när det är dags att använda den vet jag inte var den är:-(

Ha det så trevligt i Köpenhamn!

Mejrams! sa...

Ja, du skrev så roligt så jag fick en sån go bild av dig och din min, när spöktankarna for runt i huvudet på dig!
Idag kom det in en liten flicka med sin mamma i min butik. Flickan kom skrikandes ut från det innersta rummet i butiken och skrek att hon sett ett spöke. Ja, vad säger man?/Kramen

Siri sa...

Fine former! jeg er selvutnevnt Tante Brun og pepperkakesesongen begynner nå så dette var et virkelig matnyttig tips. Takk!

Tina sa...

Hej, fin blogg du har. Jag hittade bilkakformen häromdagen. Så fin och passar bra till ett litet paket, i adventskalendern till lille plutten.
Kram Tina

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Vilka söta pepparkaksformar! :)

Såg att det "spökar" hemma hos dig, hmm lite lustigt med den stora tavlan som föll ner i golvet bara sådär...
Bor ju också i ett gammalt hus men har jag inte märkt av att det spökar. Tror att ev spöken vet att de INTE är välkomna hit ;)

Vad kul att kakelugn kallas för svenskeovn i Norge, visste jag inte Hihi

Ha en myisg lördag!
Kram kram

färgtrappan sa...

Finfina formar, skulle också behöva utrusta mig med några nya roliga tror jag.

Läste om dina "spöken". Oj, ja man vet aldrig. Nu kanske den/de bara stod och beundrade din tavla (som är så underbar!), kom lite för nära, för de är säkert väldigt närsynta eftersom de är så urgamla, och "råkade" putta omkull den. Vilket säkert inte var meningen, men nu blev de så rädda att de förstört tavlan så de sprang å gömde sig i ett annat hus där de spökar istället. Så KAN det ju vara faktiskt. De kommer inte mer. Skönt va?

Ha det så underbart i dejliga Köpenhamn. Ta med dig den härliga atmosfären hem, den kan du leva på länge å den är gratis!

Mycket annat & lite betong sa...

Vad kul med lite nya och annorlunda pepparkaksformar! Själv fick jag en hund förra julen, en collie. Men jag hann aldrig prova den.

Pepparkaksbak med barnen är verkligen mysigt.

Ha en trevlig Köpenhamnsresa!
Agneta

Violetta sa...

Åhhh, nå blir det masse baking til jul på utsikten! :)

Javisst går det bra i heimen. Jeg er bare ikke så bloggbar for tiden. Har ingen vegger som skal rives eller møbler som er bestilt, så lever m.a.o. et kjedelig liv...i motsetning til deg som har spøkelser på besøk! Uæææh... tror litt på det jeg da. Skummelt, men som oftest er "de" vennligsinnede, de bare passer på! ;-)

Klem fra meg

Hanna sa...

Vilka fina formar du har hittat!
Jag hittade ett gäng roliga formar på loppis nu i höst. Barnen bakade pepparkakor idag, var extra skoj med mycket formar att välja bland :)


Ha d gott! ...och spökfritt :)
Kram Hanna

Bella sa...

Vilka söta pepparkaksformar :)

Visst är det lite läskigt med "spöken" men gott att "spöket" skrattade, jag tror nog lite på det där övernaturliga ändå...

Hoppas du haft en toppendag i Köpenhamn

Kramar Bella

Majas skafferi sa...

Hej! Trevliga formar! Brukar alltid bli bara jag och degen kvar efter en stund när vi bakar pepparkakor..vissa tröttnar fort! :)
Läste om "spökerierna",visst finns det sånt vi inte vet om, men det kan ju vara positivt att få lite insikt om det okända, eller hur? Det är ju inte alla förunnat..

Ha det bra!

Lauras gård sa...

Vilka annorlunda och roliga formar! Ja, det är väl dags att baka pepparkakor och göra pepparkakshus snart. I år ska jag göra skurna pepparkakor också.

Vad läskigt med spökerierna! Jag tror absolut på spöken, men har inte träffat på någon som tur är:) Vore jag ni skulle jag ta dit någon som kan det är och kan tala spöket till rätta. De säger ju att det är vilsna stackare som inte riktigt förstår att de är döda och inte vet vart de ska ta vägen. Då kan ni också få reda på vem han/hon är. Kram Stina

Anette Willemine sa...

Hei, du søte!

Pepperkakebaking med barna er jo bare så koselig. Her i huset har vi så mange pepperkakeformer at Mr. Sunhome har foreslått at jeg kan starte utlånssentral av formene! :o)
Dine var supersøte! Takk for tips! De skal smugles inn i huset ved første anledning!

Ønsker deg en fin start på uken, Emma! Håper du koser deg i København! :o)

Klem,
Anette Willemine

EvaB sa...

Det kan hända konstiga saker i hus... Det verkar onekligen som ert har dramatiska händelser i sin historia. Hoppas Köpenhamn var god avkoppling!
Söta formar! Jag köpte Mumintrollet i somras och längtar efter att baka pepparkakor snart.

Solveig sa...

Så mange fine pepperkakeformer! Spennende med noen nye motiv;o) Skal bake kakemenn med ungene denne uka, så jeg takker for inspirasjonen;o)
Flott mandag til deg.
Klem fra Solveig

Et hus i en hage sa...

Ja de var flotte:)!
Jeg prøvde meg på shopping flere dager og steder forrige uke men fant veldig lite!Men har sett mange fine bilder fra Kremmerhuset så jeg må få tatt meg en tur dit!
Ha en fin fin dag!
Klem Tone-C

Catherine sa...

I have LOTS of shapes to make cookies! i can't resirt! i went to Ikea and bought some nice ones last week, i love making cookies foe xmas. Catherine

Elsa och Helena sa...

Vad kul för barnen med nya pepparkaksformer! Jättefina.

KRAM Helena

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jättefina pepparkaksformar=)

Hoppas att du haft det riktigt mysigt i Köpenhamn och hittat roliga butiker och shoppat kuliga saker.

Önskar dig en underbar fredag och en fin avslutning på veckan!
Kram,
Regina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails