Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 11 november 2010

Det spökar, eller?


Mitt i middagen hör jag bara PANG!! Sprätter upp från stolen och tar trappan i tre kliv. Vad fan sker?! In på kontor/roterummet. Tittar upp, ser en tom vägg.


Tittar ner, ser tavlan på golvet. Hur i hela fridens namn kan en tavla på 1x1 meter, som stod lutad mot väggen, trilla en meter rakt ut i rummet och ner på golvet? Datorn och allt annat på skrivbordet var helt orört av fallet. Jag förstår ingenting.


Det hjälper ju inte fantasin att min Käre är borta i tre dagar och han titt som tätt säger att det spökar i huset. Vilket ju självklart också var hans svar när jag ringde honom. "Ja, antingen är det det, eller så är det ett tecken på att du är otrogen", skämtade jag. Eftersom tavlan var en present från mig till honom kort efter att vi träffats. Men det vet jag att han inte är och aldrig har jag trott det heller. 


Men fasiken, man blir ju lite skraj när man bor i ett hus från 1880-talet. Till saken hör att en man som bodde här i början av 1900-talet försvann spårlöst och när den förra ägaren grävde ut källaren så hittade de ett skelett. Det berättade han så klart inte när vi köpte, det berättade grannen efter några år. Nu är inte jag mörkrädd eller så, men lite konstigt är det ju...

Emma

Liten uppdatering -  har inte velat sätta upp tavlan igen. Blev nog lite rädd iallfall. Hunden har varit orolig hela kvällen och bjäffar plötsligt rätt ut för ingenting. Tror jag bara går och lägger mig...

15 kommentarer:

cat sa...

Eget husspöke! Det är ju en riktig snackis och du behöver ju aldrig känna dig ensam när maken är på resa. Undrar om man lan använda spöe även som barnvakt?
Ha de gott. Kram, Catarina

Gyngestol og kaffigrut sa...

Bilder som ramler ned av seg selv, og sjeletter i kjelleren, det må bli "Åndenes makt" dette..
Ønsker deg en fredelig kveld:)
Klem.

Katarinas trädgård sa...

Lite läskigt är det! Men det verkar vara ett ganska snällt spöke, det får man väl vara nöjd med? Ha det bra! /Katarina

Vardagslyx sa...

Hmmm...nu vet jag ju inte om jag tror på spöken... Men jag måste hålla med, lite konstigt är det! Fin tavla förresten!

Hoppas du får en lugn kväll och kan sova gott i natt!

kram Pernilla

a piece of happiness sa...

Nu är det ju så att jag tror på andar. De felsta vill bara ha uppmärksamhet. Så prata med dem det sägs lugna dem ;)) LiseLotte

Elsa och Helena sa...

Hej Emma! Jag tror också spöket är snällt om det nu inte finns en naturlig förklaring!

Häftigt med ett hus från 1800-talet!

KRAM Helena

Strandkullen sa...

hujedamig vilken spöklig historia... jag är dödens mörkrädd så jag vet i sjutton vad jag skulle inbillat mig i ditt läge kan jag säga*ler kramis semlan

Lilla Huset sa...

Förlåt mig Emma men jag sitter faktiskt och skrattar. Inte så mycket om spöket men just hur du skriver. Tack, jag blev genast litet gladare.
Ja, man kan ju undra om de finns. Jag drabbades av något likanande i vårat hus från 1800-talet när tre stora och tjocka böcker ramlade ur bokhyllan. De fanns ingen möjlighet för dem att röra sig alls men ut for de! Du får väl säga till honom att låta bli att skrämmas! Ha nu en riktigt skön helg med eller utan spöken./Kram Merja

Martilie sa...

Skummelt skummelt.. Men sikker på at det har en naturlig forklaring og alt alt ser annerledes ut i dagslys :) Og så hjelper det med mannen hjemme igjen tenker jeg.

Nyt dagen og ha en spøkelsesfri helg :)

Klem fra Tove

Catherine sa...

Ah! it's so strange Emma! a ghost in the house? Hugs Catherine

Lantliv på Holm sa...

Hmmm lite spökigt verkar det ju...men jag tror inte på spöken egentligen. Hoppas du har sovit gott i natt?

Önskar dej en skön helg - utan spöken - kram kram!

A House With A View sa...

Oj vad läskigt!! Tavlan är en riktig goding men inte spöket dock... Ja, vad ska man tro, allt går inte att förklaras med enkel logik, du har kanske lite påhälsning där hemma.

Många fredagskramizar aka

Louise sa...

Huuu men vi tror ju att det är ett snällt spöke...kanske bara litet klumpigt som får saker att fall :)

Mycket annat & lite betong sa...

Hoppas du haft en lugn natt nu. Jag tror ju inte på spöken...men, lite konstigt är det ju. Det går ju så många program om andar och spöken på TV men dem undviker jag.
PS. Jag har spöken på min blogg. Av maräng!

Ha det bra!
Agneta

LjuvligtLantligt sa...

Låter som vårt förra hus, hände exakt samma saker HELA tiden! Här är så lugnt o skönt o inte ens ett litet litet spöke..najs.

Kram på dig.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails