Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

lördag 16 oktober 2010

Lögardag idag

Lördag är en veckodag som i Norden fått sitt namn efter den fornsvenska traditionen att bada; löga sig (från proto-germanskans Laugr - 'vatten, vattenfall') på denna dag — "lögardagen"[1].
Källa: Wikipedia


Jag börjar ofta lördagen med ett riktigt varmt bad. Mjuka upp stela ammeaxlar. En liten stund egentid innan köret börjar. Som tur är har vi två bad i huset, vilket gör att man faktiskt kan få vara ensam. Men det är inte bara jag som trivs på det här badet, även barnen får plats här.


Mina gamla platåträskor står till pynt. Hur mamma kunde låta mig springa omkring i platå som 3-åring, det förstår inte jag. Barnens leksaker ligger nära till hands i en diskrét korg.


Korgen med toalettpapper rymmer också blöjor. På toaletten står både barnas såpa, min pynt och min mammas gamla tvättbräda som hon lekte  med som liten. Ja, jag med förresten.


Här får barnen lov att ha sina egna handdukar och jag har äntligen satt upp min egen krok. De tog mig bara ett år. Hehe...


Detaljer jag gillar. Barnen gillar speciellt att spola.
De tycker handtaget ska dras i om och om igen.


Och en lykta, bara för att...

Emma

11 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Måste vara en bra början på dagen. Längtar tills vårt badrum är klart...

Kram Pernilla

Guttemamma sa...

Høres herlig ut med en rolig stund på badet alene før dagen starter!! Og fiiint bad dere har!
klem♥

a piece of happiness sa...

AJ aj vi glömde och bada idag :)) LiseLotte

Martilie sa...

Nyyydelig bad, Emma!
En ren oase, skjønner godt at du trives med et langt bad der :)

Nyt kvelden og helgen!

Klem fra Tove

Inger-Lise sa...

Høres ut som en bra start på helgen! :)
Nydelig bad du har!
Skjønner at dere alle trives der inne!
Fortsatt god helg kjære du.
KLEM

Størhuset sa...

Flott bad, likte spesielt speilet og lampene. Deilig med en stund å lade opp. Jeg har vært fraværende på bloggen lenge, men litt pga pc måtte bytte hovedkort, ikke så lett å blogge fra ipod`n. Men koselig å bli husket.God helg til deg!

Lauras gård sa...

Vilket härligt badrum ni har! Jag skulle också spola flera gånger om jag kom hem till er;) Har aldrig provat en sådan "spolknapp". Vad skönt med lite egentid i badet. Vi har badkar, men det är sällan jag tar mig tid att bada. Barnen badar mer än gärna särskilt minstingen. Kram Stina

Annica sa...

Men vad fint Emma=) Åhh vad roligt hade du också platåisar...helt galet till ett barn Men på glada sjuttiotalet hade man varken livrem eller hängslen...=) Jag hade två par, rosa med blommor och ett par med sverigeflagga.Jag förstår att ni trivs i ert badrum,med det vackra golvet. Annica

cat sa...

Mmmm vad mysigt! Läckert med lite gammaldags romantik.
Jag önskar mig också ett badrum - men jag får nog vara nöjd med mitt nya duschrum.
Ha de gott. Catarina

Mine Blomster sa...

Så nydeligt!!
Så vakre fliser på ditt baderom... slike vil jeg også ha !! *smiler* Kjente nesten varmen på ditt bad, så bra som du illustrerer i ord og bilder ;O)

klem Birgitte

Hwita Villan sa...

Vilket härligt badrum! Perfekt att spendera lite egentid i ;-). Jag älskar att bada, men sedan vi bytte vårt gamla blåa (!!!) slitna hörnbadkar till ettt betydligt mindre, nytt, vitt så är det inte alls lika njutsamt. Det är för litet! Jag vill bre ut mig och sjunka ner djupt i mitt bad. Snygg detalj på toan förresten!

Ha det så bra!

Kram M

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails