Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 14 oktober 2010

Bränd gröt=ännu bättre?

Hjärtligt välkomna till mina nya läsare. Alltid lika uppmuntrande när nya bekantskaper hittar hit och minst lika kul att titta in hos er.

Tror ni inte att jag klarade att bränna en till kastrull till när jag värmde snabbgröten... Så går det när man är ensam med tre barn och alla vill ha olika mat till middag. Brukar inte laga olika middagar, men idag har bara varit en hel kokodag. Eller ska jag säga "Utadæsjælopplevelse...på bordet" Ni norskor vet vad jag menar. Så nu kanske det ska bli två nya kastruller i morgon. Ja, men de var ju säkert tio år gamla, så jag har inte dåligt samvete.


När jag är så trött som jag har varit idag behöver jag fylla på batterierna och det gör jag bäst ute. Så jag tog mig en tur i skog och mark och där fann jag några svampar av oklar art. 

 

Eller skog och mark förresten, det är väl att ta i. Bara ut i trädgården för att klippa gräset en sista gång. Jag gillar att klippa gräset, men hinner inte så ofta, så det behövdes.


När barnen så somnat kände jag att nu måste jag göra något annat än plikter. Vad gör mor då? Då tog jag fram barnens vattenfärg och målade ungarnas ägg till morgondagens matlåda. Hihi, jag kan riktigt se ungarnas förvåning när de öppnar lådorna. Man har det inte skojigare än man gör sig. Eller?Emma

10 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Åh, vad roligt de kommer att tycka detta var!
:)

Mycket annat & lite betong sa...

Vilket bra sätt du kommit på för att få nya kastruller! Och så kul med äggen, man skulle vilja vara med när de öppnar sina matlådor.
Så bökigt med ytterdörren, hoppas ni hittar någon som passar.

Ha en skön helg!
Agneta

Lilla Huset sa...

Jag skulle verkligen vilja se deras min när de plockar upp äggen. En sån rolig överraskning de får. Det där kommer de att komma ihåg som vuxna. Det är mammakärlek det!/Kram Merja

Et hus i en hage sa...

He he he:-) Jeg måtte le litt da jeg leste det om ut i skog og mark..
Men du kan da bare bruke litt jif og skrubbe med så løsner det! Og husk at melke mat skal skyldes i kaldt vann;-)..
Ha en fin fin helg Emma!
Stor klem Tone-C

Ensamma mamman sa...

Va härligt med målade ägg. kan tänka mig att de uppskattas av barnen. Önskar er en härlig helg. Kram

Violetta sa...

Hihi...du høres ut som en artig mamma. Stripete egg, wow! Gjett om mange blir misunnelige og krever ekstraservice! ;-)

Forresten, vet du ikke at brent mat gir vakre barn? Her er det bare å stå på...mens dere er godt i gang mener jeg ;-) Skjønt...dine/deres barn kan vel ikke bli vakrere om kjelene er aldri så brent...

Helgeklem fra meg

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad gullig du är som gör så fint till barnen, de kommer att bli såå glada! Är det så att ni gör lunchlådor till barnen som de får med sig till förskolan? De får inte mat som förskolan tillagar, såsom vi har här i Sverige?

Hoppas att det ordnar sig med dörr, lack på bilen och inköp av nya, snygga kastruller.

Ha en fin fredagkväll och en trevlig helg!
Kram,
Regina

Louise sa...

Ungarna får ju en riktigt trevlig överraskning hihi... :)

Inger-Lise sa...

Typisk det.. Håper de nye grytene er snillere med deg! ;)
Bra overraskelse. :) Jeg tegner innimellom forskjellige dyr eller smilys på mellomleggpapiret. Noen ganger skulle jeg virkelig ønske jeg kunne være der når han åpnet matboksen.. hihi...
God helg!! (uten mer brent grøt! :)
KLEM

Anna Fredag sa...

Vad kul att hitta tillbaka till dig! Det var ett tag sen. Ja, koko-dagar har man så det räcker och blir över... Det blir bättre när du får sova mer! Jag har ju fått barn så tätt som du så jag vet vad det innebär. Koka risgrynsgröt i en creuset är perfekt så se till att skaffa en (eller två!) bums! Jag ska koka en stor sats till kvällsmat idag och resterna ska få bli säsongens första ris a la Malta i morgon. Gott!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails