Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

tisdag 23 februari 2010

Starka traktorer och svaga staket

Jag tror jag ska byta slogan från ...om livet, lusten och leken till ..om kylan, utgifter och onödiga händelser. Eller ...en olycka kommer sällan ensam.

UTGIFTER
Kommer ni ihåg att bilen var svårstartad? Ja, det var den på mådagmorgonen också, men det gick till sist. Men nu måste den på verkstad. Några insugningsventiler till det käcka priset av 15.000,- Jo, tjena, det var ju skoj.... Vi som ska sälja den om en månad. 
Nu har vi en bil till, min gamla Skropel från -96. Den startar som en spinnande katt och går och går. Ok, fjädringen är inte den bästa, men I love that car!

ONÖDIGA HÄNDELSER
Igår kväll vid halv tolv-tiden hämtade de snö från den stora snöhögen utan vårt hus. Vi bor i ett y-kryss så det blir alltid en snödepå här. Det kan man ju förstå. Men varför så sent? De väcker barnen och det måste ju var dyrt med nattillägg? Jaja..

 Efter snöröjning(!)

Vad sker, jo traktorn kör snöhögen MOT staketet istället för längs med. Men Cheesus, det där går ju aldrig, tänkte jag och såg väggen av snö bli större och större och jodå, till sist gav staketet vika. Det är ju enkel matematik om kraft och mostånd. Klart inte ett nätstaket håller mot en traktor!

 Jo, men det går nog, staketet håller nog.

Det känns bara så himla onödigt, vi fick nytt staket för några månader sedan när det blev förstört vid vägbygge. Den klagningsrundan tog sin tid och nu är det alltså dags för en ny.  Det kommer ju ordna sig, jag vet, men åååååh...bara åååååh......

KYLA
Nu är jag TRÖTT på snö och kyla. Jag är en tunnis med hög förbränning som alltid fryser. Ulltofflor, kofta och halsduk är en del av den dagliga outfiten. Inte så sexigt...Ibland har jag till och med mössa på mig inomhus. *generad*

Ah! Värme...och gott luktar det.

Härom natten sov jag i polotröja (høyhalset genser) under dundynan så kallt var det. Tyckte jag.
Så här eldar jag varje dag och käftar på min Käre om han inte håller elden igång om jag är borta. Stackars han. Han fryser ju inte.

Jo längre in, desto bättre!

Och när jag bakar bröd kryper jag gärna tätt intill ugnen och låter alltid eftervärmen sprida sig i köket.
Hoppas någon känner igen sig?


23 kommentarer:

Ocean showroom sa...

Hei Emma!

Huff så kjedelig med bilen din! Slike utgifter er alltid sure å betale! Og brøyting er jo et kapittel for seg i disse dager!
I helgen når det stormet som verst fortalte mamma meg at hun hadde satt på stekeovnen på 100 grader og sat opp ovnsdøra for å få litt mer varme på kjøkkenet, haha :) Et tips til etter barna har lagt seg kanskje:)
Håper dagen i dag er bedre enn gårdagen!
Brødene så kjempegode ut forresten!
Klem, Lene

sylvia sa...

åå så trist med gjerde,
de kunne jo tenkt litt da...
men nydelige brød du aker,kjenner lukta helt hit,mmmm.
ha en fin dag

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Vilken otroligt fin blogg du har!! Din header var kanonfin o även om er vardag just nu kantats av trassligheter så tycker jag du ska behålla dina ledord....;) Det vänder säkert snart!!!

Här stannar jag nog kvar ett tag o kikar!
Ha en bra dag,
Marie

Lisa sa...

Neeej...jag förstår att du blev trött på alla fel och misstag...trots att de ju kommer att rättas till tar det både kraft och tid. Dina bröd i ugnen ser väldigt goda ut... :O) Ha en bra fortsättning på veckan!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Absolut jag känner igen mig, fryser konstant alltid. Vaför det är orättvist min man är alltid varm. När vi eldar i kaminen hemma är det jag som ständigt är där och fyller på nytt. Tråkigt att höra om staketet, förstår att det blir till att få rättelse om betalning av nytt staket, tråkigt att behöva lägga sin tid på sånt.

Ha det bra
Kram Anna

PS. Bröden ser mumsiga ut...

Anonym sa...

Jadu prövningarnas tid är här=)Men du kommer nog gå stärkt även ur detta kaotiska tillstånd....
Tur det finns gamla bilar som startar i ur och skur ibland undarar jag om de byggs för att de inte ska hålla för länge nuförtiden?? Ja,ja håll tummarna jag ska ut och resa i kaos Sverige imorgon. Kommer att bli intressant
:0)Ha det gott/Annica

Catherine sa...

Poor Emma it's too cold up there!!!today here it's wet, wet, wet! horrible! Thank you for your visit .
Catherine

Inger-Lise sa...

Æsj, så typisk.. som du sier, en ulykke kommer sjelden alene. Høres kjent ut!
Vi skulle "bare" ha bilen på EU kontroll, skal også selge om 1-2 mnd, og fikk sjokk når de ringte og sa den ikke ville gå igjennom EU kontrollen hvis vi ikke fikset diverse ting til den nette sum av 14.000... Er det virkelig mulig på en bil som er 3 år gammel og aldri har hatt noen problemer?? Ja, var visst det da, noe med bremsene.. Urg så irriterende!!
Men du, de brødene så helt nydelige ut! Og varmen fra stekeovnen var et godt tips. :-) Tusler rundt her og fryser jeg også. Har begynt å bruke min kjæres ullsokker, de er merkelig nok varmere enn mine.. ;)
KLEM

Viola sa...

Tycker jag känner igen situationen, elen kostade för en månad 11.000 och snöskottning för helgen slutade på 5000 och så får vi se vad min bil slutar på..ska få besked imorgon...blir blodpudding hela våren det...kramen

hjem hos linda sa...

jA ALLE DAGER ER IKKE HELT TOPP..HE HE HE..
JEG OG LÅ MED KLÆR PÅ I NATT....SÅ DA VAR VI TO....HEHEHEHE....
Ønsker deg en mye triveligere dag i morgen,til oss begge..... :0)

Stoor klæm fra Linda

Villa Solgården sa...

Haha, känner absolut igen mig i det sista, kryper nära ugnen när jag bakat :) och sover gärna med alldeles för mycket kläder!!

Trist med staketet (så onödigt!) och bilen!!

Jag är också riktigt less på snön nu, det talas om att det snart är uppe på 1 meters snödjup häromkring.

Tack för ditt inlägg hos mig! Ja när det faller sig naturligt att skriva om något man varit med om kan man ju göra det, känns det rätt så är det rätt.

Kramar!
Sanna

Fånga dagen sa...

Åh din stackare!
Jo då jag känner igen mig i allt. Har haft samma otur sedan 1 januari och inte verkar det ta slut heller. Men bilreparationer är ju helt otroligt onödiga pengar tycker mqan.
Men att köra ner staketet fy så in i baljan onödigt av dem, ibland måste man få irriteras av sånt även om man vet att allt ordnar sig. Jag är också en tunnis och gör gärna mat i ugnen för att utnyttja ugnsvärmen sen. skönt att vi är flera.
Vet du jag tor att oturen vänder alldeles snart och att denna evinnerliga snön försvinner.
Stor bamsekram till dig
Lena

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Känner absolut igen mig!! :) Är superfrusen av mig. Tror att kvinnor nog är det överlag för aldrig har jag hört om några frusna män!

Själv sover jag med strumporna på, och går alltid med kofta och tofflor.

Ibland undrar man hur folk tänker.. Hoppas staketet rätar upp sig när snön är borta.. När nu det blir??!!??

Ösnkar dig en fin kväll!
Varma kramar

Annika Christensen sa...

Mmm vad gott bröd..
Ja du denna vintern går till Historien. Synd på staketet.
Kul att veta att de norska fåglarna gillar det samma.
Änglar finns.. absolut
Annika

LjuvligtLantligt sa...

Hej!
Ja det var verkligen längesen men du har haft fullt upp med livet :)
F-N vad störigt med er bil o staket! Stackars er...
Jo här är oxå kalllllt, jag låter ugnen vara öppen när jag lagat mat, varmt o skönt. Sover under 2 täcken o har minst 3 lager kläder på dagarna, 1 linne, 1 klänning/topp och 1 kofta..ändå fryser jag vart jag än är. Jag=fryskyckling!

Kram Git

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tack för dina fina ord till en gammal tant...jo tyvärr är man över 40 men det är rätt så ok ändå. Om inte annat så fick jag 5 extra sem dagar i år, det är helt ok....hihihi

Kram Anna

Karna sa...

Huff så kjedelig, både med bilen og gjerdet....dette må de vel ordne etter seg vel?

Håper det bare går oppover fra nå av da...

Vimsingen sa...

Men sakars er, nu får det ju vända för er med lite possetiva händelser!
kram
VIlma

Ocean showroom sa...

Hej Emma! Tråkigheter och onödigheter!! Jag håller med. Jag eldar också heela tiden och går med dubbla ullsockor och tofflor på mig. Har dock inte haft mössa inne ännu. ;-) Så gott det ser ut med nylagade bröd. Kanske blir till att baka idag...:-) Ha en fin dag! kram Alexandra

Mejrams! sa...

Men usch så trist och kostnader för bilen vill man inte ha. Den ska bara rulla! Jag känner igen mig i dig när det gäller att frysa. Jag fryser också nästan jämt och ibland så sover jag med strumpor på. Hoppas allt ordnar sig med staketet. Kram Merja

Villa von Krogh sa...

Takk. Da skal jeg sjekke ut IKEA.
Fin dag snuppa! Klem fra meg

Elsa och Helena sa...

Aj, aj så trist! Det tar sån energi när onödiga saker händer!! Och dyrt kan det bli som med bilen.
I höstas hade jag mitt "anno horribilus" eller hur var det den engelska drottningen sa!? Kul är det i vart fall inte!
Du ska se att det vänder...livet har ju ett förunderligt sätt att gå upp och ner:)

Tänker på dig gumman!
Bamsekram Helena

Ljuva lantliv sa...

Usch, då så mycket på en gång. Ja, bilar kan lätt driva en till både vansinne och ruinens brant. Känner igen det där. Ibland känns det som allt är emot en! Nu behöver vi lite vårsol som piggar upp kropp och själ efter den här vargavintern. Stor kram Anna

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails