Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

tisdag 12 januari 2010

Maffiga muffins

Bland det skojigaste jag vet är att laga mat och baka. Men det måste vara på mina premisser. Att laga mat varje dag, efter jobb med trötta, griniga ungar och minst lika trötta föräldrar, nej fy det är inte skojigt. Det är till och med svårt tycker jag. Vad ska vi äta idag? Jag är inte duktig på att laga mat, det blir ofta inte som jag tänkt det, men det är kul att leka med kryddor och matvaror. Har aldrig klarat av att laga veckomenyer som några är så bra på, men ser hellre till att ha massa bra basvaror hemma så man fort kan röra ihop något. Storhandlar en gång i månaden ungefär. Hur gör ni?



Här är jag iallafall igång, medans potatisen kokar till kvällen fiskgratäng har jag tagit fram ingredienserna till muffins. Hade lust på blåbärsmuffins, men hittade en påse björnbär i frysen så då fick det bli det. Jag är ett stort kakmonster. När jag ska baka går jag som oftast in på recept.nu. Om man tar ett av Leilas recept vet man att det blir knasgott!



"Hej, lilla muffins snart är du i min mage..."*moahahaha*
Undrar hur många jag hinner äta innan min Käre kommer hem?






36 kommentarer:

Elsa och Helena sa...

Hej Emma! Jag är så dålig på att storhandla. Här Ica tvärs över gatan, så dit springer jag OFTA.

Åhh, vad gott med muffins, handlar det gör jag ofta men bakar sällan.

Nu lägger jag dig i min blogglista så hittar jag dig lätt igen.

Kram Helena

sylvia sa...

hei Emma,
såå flink du er idag da,
ake er gøy ja om man blir fornøyd med resultatet..
disse så veldig gode ut.nam nam..
ønsker deg en fin dag vidre,
klem fra sylvia

a piece of happiness sa...

Har inte sett ditt kök förut. Det gillade jag verkligen. Så fint med den tapeten. Muffins=Mums

Kram LiseLotte

annika sa...

Handlar mycket då vi handlar. Det är så skönt att ha hemma ifall man får lust att göra något. Vardagsmaten var urtråkig när barnen var små. Vi gjorde så att varje barn hade en dag/vecka då den bestämde matsedeln och var med och tillagade ( så gott det gick), dukade osv. Senare hade de varsin dag, även mannen, och då blev det inte så tungt för mig. Nästan så man gick och funderade på vad man skulle överraska familjen med.
Nuförtiden turas vi om mannen och jag. Ikväll blir det fiskgryta.
Gott med muffins! Ser läckra ut....
Kram annika

Louise sa...

Jag kom just på att köket såg väldigt obekant ut...har du visat det tidigare...??? Muffinsen ser vrålgoda ut, mums!

Fånga dagen sa...

Jag håller med dig. Det är jättekul att laga mat och baka.
Jag veckohandlar, och får komplettera hela tiden tycker jag. Men hittar gärna på egna maträtter efter basen som finns hemma, kul och ofta smakar det bra säger försökskaninerna. Såg verkligen gott ut med björnbär i muffinsen, skicka hit en vet jag så kan jag avgöra det, eller de kanske redan är slut? ha ha
Kram Lena

lottens vita och gröna sa...

guuuuuu så gottigottgott! har faktiskt björnbär i frysen...ska nog göra stoooooooora muffiin med!

varmkram lotten

Catherine sa...

i like your kitchen!!! aqnd the muffins

Anonym sa...

Precis så brukar jag också tänka undrar hur många kan få i sig innan någon kommer hem....undrar vem det är man lurar??Björnbär i "mufflor" har jag inte testat men det får bli nästa på muffins to do listan!!
Ha det gott i kalla Norge=)Annica

Mor og datter sa...

nam nam det så skikkelig godt ut... er det kjøkkenet ditt?? det var skikkelig lekkert.. digget tapeten din!! ::) Misunnelig...

Ellinor sa...

Snyggt kök du har,mumsiga muffins gör du också jag är inte så bakroad men äter gärna upp det som andra bakat
Kram Ellinors Hus

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tänk att jag har gått och varit sugen på blåbärsmuffins hela dagen...och inte har jag gjort någonting åt det heller. Istället för nyårslöfte är ett av målen detta nya år att jag ska börja göra matsedlar och storhandla. Det är en sådan tidstjuv åka 5 mil t.o.r titt som tätt för att småhandla och dessutom fundera på vad man ska äta.
Kram,
Regina

LjuvligtLantligt sa...

Nja det där med storhandla gör vi ca 2 ggr i månaden men oftast gör jag som du..har massa basvaror hemma o SEN kommer på vad vi ska äta. Att göra upp en meny en vecka innan har vi försökt men funkar inte här då det skiftar friskt på antalet ätandes personer och att vissa äter inte kött, vissa äter knappt grönsaker, fisk osv. Brukar göra ca 2 olika rätter per måltid..

Kram Git

Ocean showroom sa...

Hejsan Emma! Jag är urkass på att storhandla och planera veckans mat men jag verkligen ÂLSKAR att baka och tycker om att laga mat. Tror jag får ta tag i planeringsbiten rejält när jag ska börja jobba i augusti. Såg ut som smaskiga muffins! Kram alexandra

Forever Love sa...

MMMMMmmmmmmm akkurat hva jeg trenger til søndag,en god oppskrift på muffins!
Ser deilig ut!
Ha en fin kveld Emma.

Janne sa...

Ååå det var nesten litt farlig å se de muffinsene nå;) hehe

Ja du må flytte tredemøllen slik at du få ditt eget hobbyrom..

Ha en fin kveld.

Klem fra Janne

Ljuva lantliv sa...

Dom där muffinsarna ser bara så goda ut Emma! Kvittar nästan vad man bakar ur Leilas böcker. Allt är bara så gott. Ha en bra kväll. Kram Anna

Det vita dårhuset sa...

Hello there ,o)
Här storhandlar vi en gång i veckan....+ åker till den lokala handeln 2 ggr per dag **fniss**.

Och fy f**n va goa de där kommer bli !

Kramen Erika

Nilla Q sa...

Hej!
Hur går det med huvudet?;)

Vilket fint kök, jättekul att få se bilder! Och vad gott det såg ut!! Muffins är en favorit. Blev jättesugen att baka när jag såg dina bilder, men jag försöker låta bli just nu... Att baka fika i alla fall. Baka bröd däremot, har jag tänkt att göra imorgon. Nybakat bröd tycker jag är nästan lika gott som kakor och bullar, faktiskt!

Laga mat däremot, tycker jag är skittråkigt!! Försöker verkligen undvika det! Hade jag inte barn skulle det nog inte bli många lagade mål i veckan... Sån tur är sköter C det där. Jag gör middagslista för en vecka i taget och så veckohandlar vi.

Kram Pernilla

Størhuset sa...

MMm, det så snadder ut. Har masse basisvarer i hus, men tar det etter innfallsmetoden, er ikke av listetypen, sikkert kjekt å ha det planlagt, men er ikke meg..Nattaklem

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Vilka mumsiga muffins!!

Jag som tänkte jag skulle minska ner på kaloriintaget... Hmmm det går nog åt pipan... *fniss*

Kram Jeanette

Ida sa...

Fint kök ni har! härlig tapet!
Inte roligt med isproppar, usch sådant kan man verkligen få ont i magen av! Smart av dig att ställa in elementet, vi tjejer kan ;)

Ha en bra dag!
Kramar Ida

Mina dagar sa...

Hi hi blev det någon kvar till mannen?
Dom ser gudomligt goda ut!

Vi handlar typ en gång per vecka och däremellan lite till.

Min sambo kan åka och i mitt tycke TOKHANDLA han kommer hem med massa kött mm mm men inget typ toapapper, tandkräm, tvålar mm.? Det står jag liksom för????
Ha det så bra idag!

Kram
Eva

färgtrappan sa...

Hej! Åh vad gott det ser ut! Jag är ett stort kakmonster jag med, tycker det är roligt att baka och laga mat precis som du men inte när man "måste". (Gillar inte "måsten"...). När man bakar tycker jag det är bra att följa recept, men vid matlagning, då kan man göra lite som man vill, plocka i det man gillar och det brukar gå hem :). Är nog inte så bra på att storhandla, det blir lite olika det där.

Fina burkar med vaniljsocker o bakpulver! Är de gamla (ja, alltså burkarna, inte innehållet...)eller ser de nya ut så i Norge?

Ha en bra kakdag!

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Emma
Så flink du er. Tror jeg skal kjøpe en slik muffinskakeform, den var smart.

Ha en strålende dag - klem fra Jannicke

Madame Petite sa...

Det där med mat är inte lätt... jag är som du. Jag gillar att laga mat och baka, när tiden finns! Vardagsmiddagar efter jobb när man är helt slut är ett elände tycker jag... nu jobbar jag ju mycket hemma och då är det lättare. Men när jag hade butiken trodde jag att jag skulle dö ärligt talat. Kom hem tidigast klockan sju varje kväll och var dessutom nästan alltid tvungen att handla på hemvägen då jag inte har möjlighet att storhandla. Middagen var klar vid åtta halv nio på kvällen. Det var inte kul - fy!

Varannan vecka när jag har min dotter hemma blir det ordentliga middagar... varanna vecka när jag är själv blir det deppigt vid matbordet minst sagt. Mackor och nudlar eller inget alls... usch.. har ångest över att jag missköter det där med maten så dessa veckor. Mår ju dessutom uselt när man inte äter ordntligt.

Underbara björnbärsmuffins! Mums! I morgon ska jag också baka och äta lagad mat... det lovar jag mig själv nu, även fast jag är barnledig!

Kramar från Jenny

Ingunn sa...

De så supergode ut. Jeg kommer og smaker.

Varm klem Ingunn

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Nästan så jag skulle vilja snuva en muffins för dig! Ser så smarriga ut! :)

Oftast är det kul att baka ihop med barnen, men vissa dagar finns inte lusten alls när orken tryter efter en lång dag!

Här handlas det iallafall ett par gånger i veckan, ibland varje dag.
Vi har 3 minuter till mataffären, så är man sugen på nåt gott eller kommer på att det är något man behöver så går det snabbt att kila dit!

Ha det bra Emma!
Kramar Linda

HønePøne sa...

Disse såg knallgode ut! :)
Jeg er i perioder flink på ukemeny og storhandel, men så sklir det gjerne ut igjen.. Man sparer jo både tid og penger på å planlegge litt, så jeg bør nok begynne igjen..
Stilig kjøkken!
Madeleine

Viola sa...

Vilket läckert kök du har, det skulle man vilja se mera utav...:) och det där med muffins..jag blundar, det nya livet har börjat efter jul...när det gäller mina rör..så har vi haft rörkrökare och snickare här som isolerat hela trumman där rören går och förlängt värmekabeln så nu jäklar ska vi väl klara oss..idag bar -5...skööönt, kramen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag veckohandlar och dutthandlar också. Det blir som lite olika, men varje fredag tar jag en tur. Ser att du har datorn på köksbänken, det ser mysigt ut. Dina muffins tror jag snart är slut, dom ser goda ut.
Ha det gott
Stor kram
AnnaMaria

Godastunder-tokigaidéer sa...

Visst är det härligt att baka efter något av Leilas härliga recept. Jag bakade i helgen hennes Amerikanska kanelbullar som blev jätte populära här hemma.
Ville även hälsa dig att du har en award att hämta på
http://godastunder-tokigaideer.blogspot.com/

Kram Anna

Bo med Lena sa...

Hei og tusen takk for hyggelig hilsen og gode kjøkkentips. Jeg skal ta meg en tur på Ikea. Likte kjøkkenet ditt veldig godt!!

Ha en fin helg!

Lena :)

Fru Fly * Heidi sa...

Mmmm...det så herlig ut! Og det kjøkkenet deres er bare råtøft! Håper dere nyter helgen! Klem Heidi

EvaB sa...

Härliga köks- och bakbilder! Eftersom vi bor på landet är vi vana vid att storhandla och ha stora förråd hemma. Men det är så klart ändå ofta något som fattas och behöver akuthandlas. Inför och under helgperioden nyss handlade vi sådana otroliga mängder mat att jag inte trodde att kylskåpet någonsin mer skulle behöva fyllas. Så fel jag hade!
Det är roligt med mat och roligt när den går åt, men ibland önskar jag mig en alldeles egen kock som gjorde alla de där recepten jag så gärna läser. Jag är alltså delvis, och ibland väldigt mycket, en mat-teoretiker.
God söndag!

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, vem vill inte sätta tänderna i en sådan smarrig muffis?!?!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails