Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

måndag 11 januari 2010

Is i rör - ett jäkla kör

"Det er ikke noe vann!" ropade min Käre till mig för några dagar sedan när ungarna skulle i karet.
Va?! Å nej! Värsta mardrömmen, ett rör i vårt nya badrum hade frusit. Trots extra isolering i vägg och runt rör. Jäkla skit! Så gick den kvällen till olika experiment för att tina röret innan skadan var för stor.  Hårfön? Nej, vi visste ju inte var proppen satt och med -20 ute kändes det lite lönlöst att blåsa på väggen. Käre monterade av kranen och vattentillförseln och jag försökte spruta in varmvatten från mitt håll medan han höll på med sitt från hans ände i källaren. Det var ju helt meningslöst."Ringer du rørleggeren i morgen og sjekker hva vi skal gjøre?" undrade Käre.
Jag var mest bekymrad för att det var större skader och att vi skulle vara tvungna att bryta upp väggen på vårt nya badrum som jag tycker så mycket om. Och dyrt skulle det säkert också bli.
Så plötsligt fick jag för mig att sätta in en radiator, rätt innan jag stupade i säng av trötthet och frustration. Satte värmen på max och stängde dörren. Nästa morgon var det som en bastu på badet och proppen hade lossnat. Tjoho! Ja, jag vet, det var ju en enkel lösning, men det tog några timmar innan jag insåg det. Så nu får radiatorn stå på moderat temperatur på badet, för säkerhets skull.
Barnen förstod inte mycket av varför de inte fick bada, men glädjen var desto större när vattnet kom tillbaka.
Själv längtar jag efter varmare dagar.

21 kommentarer:

Villa Solgården sa...

Smart där!! :) Jag kan inte rekommendera att duscha i kallvatten. :) Vi har varmvatten på kvällarna, när vi under dagen värmt upp huset med braskaminen, så man får komma ihåg att duscha på kvällen.

Kram!
Sanna

Jaja sa...

kvällar ger ofta bra idéer, skönt at ha vattnet tillbaka... många som förlorat det nu!

kram kram

Fånga dagen sa...

Det där lät inte kul du, ispropp, usch. Men vad tur att det löste sig.
Jasså du är trött på vinterbilder, ha ha, ja så är det men det kommer garantera några till så du får försöka stå ut ett tag till fniss.
Ha det så bra trots vintern
Kram Lena

Rosemary and Thyme sa...

Kjedelig med frosne rør, men du var jammen heldig som slapp utgift til rørlegger!
Ha en fin dag.
Klem Tove

Louise sa...

Jag kan tänka mig vilka hemska tankar som forsade fram i huvudet innan problemet löste sig! Tur att det fixade sig i alla fall! ha en bra vecka !

Jakten på drømmehuset sa...

Smart tanke!!:) bra at det gikk bra:) ha ei fin veke:)

Annica sa...

Klok kvinna reder sig själv...Kan du tänka dig jag längtar faktiskt också efter lite värme,det blir lite färre kyligaproblem då.Här bläddrar jag i gamla sommartidningar och drömmer mig bort, snart så. Den som väntar på något gott.../Annica

Catherine sa...

Poor Emma! I don't like this kind of situation , it aways worries me! but women often find a solution!!!Catherine

Anka sa...

Så bra at du løste det:) Det er ergelig når sånnt skjer. Vi slet med det i fjor. Så da er det bare å drømme om varmere dager:-D

godastunder-tokigaidéer sa...

Det är verkligen västa man kan tänka sig med nytt badrum att man ska behöva bryta upp kakeln. Det var smart tänkt av dig för jag vet att tyvärr har det en tendens att gå rätt illa när det händer. Jag jobbar på ett byggföretag med nyproduktion och tyvärr allt kan hända. Vår panna här hemma gick sönder strax innan jul och inte var det lätt att få hjälp då. Så det blev till att låna grannens dusch........
Vi har just byggt om vårt badrum, ska lägga in lite bilder vid tillfälle.
Tack för trevliga grannar.

Kram Anna

färgtrappan/m-l sa...

God måndagskväll!
Inget roligt när vattnet tryter. Det händer allt som oftast hos oss. Man förstår inte riktigt hur viktigt det är med tillgång på vatten förrän man råkar ut för att det försvinner. Usch! Tur att det löste sig, både problemet o proppen!
Ha en go kväll

Det vita dårhuset sa...

En god kvinna reder sig själv ,o)
Ibland kan det vara skönt med lite medvind....

Många kramar Erika

Rosemary and Thyme sa...

Koppene er fra Västergården, men vet ikke hva de heter.
Håper det kan hjelpe!
Klem Tove

Mina dagar sa...

Tänk att du komm på det där med radiator, BRA!!!
Tänk vá pengar ni sparat med tanke på hur mycket rörmockaren skulle ta!

Egentligen borde du köpa dig nått fint för "vinsten" :)

Har läst i några bloggar om dom som har samma problem. Jobbigt!!!
Sköt om dig!
/Eva

HønePøne sa...

Vi slet også med frosne rør i helgen.. Rørleggeren brukte 17 timer på tining...han var ikke her hele tiden altså! hehe! og det er jeg glad for, med tanke på at timesprisen er kr 600 el noe slikt.. :b
Håper du får en frostfri uke!
Klem, Madeleine

Inger-Lise sa...

ÅNEI, tenkte jeg da jeg leste dette, bra det endte godt! 30 min senere hørte jeg merkelig lyder da jeg startet vaskemaskinen min... Gjett hva? Frosne rør her også... Men bare på vaskerommet.
Heldigvis hadde jeg din "oppvarmingserfaring" i bakhodet og kjørte opp temperaturen på ovnen. Min kjære og en kamerat åpnet inspeksjonsluken og sjekket rør både her og der da de kom hjem, men de roste min raske og kloke(!) reaksjon og mente det hadde reddet oss fra mere skader!! :-) Etter 7 timer med tropevarme der inne er alt tipp-topp igjen!
Så 1000 takk til deg! Jeg har fått mye inspirasjon fra bloggen din, og jammen har jeg lært noen veldig smarte ting også! ;)
Klem

Théa & Linnéa sa...

Isch! Här frös det i källaren några dagar på raken så nu står kupévärmare med timer och går en stund var 3:e timme. Ta i trä så har det fungerat hitills. Vatten är bra att ha!
Ha en bra dag
/Karin

Signe 1 sa...

INTE kul med frusta rör, stackars!!:-(
Vill oxå att det ska böi varmare nuuu!!:-)

Ha en fin dag, kram Sofia

Anette Willemine sa...

Huff, å ha rør som går er ikke morsomt. Bra at det løste seg da!

Så flott det ble med de bildene. Kult at du satt de så tett sammen.

Ønsker deg en deilig tirsdag, Emma!!

Klem fra
Anette Willemine

Inger-Lise sa...

He he.. Ja litt girlpower er alltid bra! ;)

Hwita Villan sa...

Jaa, inte alla ord är vackra som kommer r de smås munnar ;-).

Vi har också haft problem med att vattnet frusit - himla trist... men precis som du var klurig var min man smart och satte en fläkt mot väggen. Och nu har han kommit å exakt var det brukar frysa när rören fryser - så nu börjar det gå snabbt att tina upp det.

Hoppas ni får njuta av varma bad framöver :-).

Kram M

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails