Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

måndag 9 november 2009

Nu blir det andra bullar!

Här i huset ser vi mycket på TV. Det irriterar mig till tider. I kampen mot att småtrollen inte bara ska sitta som små zombies försöker jag att aktivera dem på olika sätt. Kvällarna är ju så mörka nu, så man kan inte gå ut och leka, men baka - det kan man. Idag hade vi hjälp av Alexander Rybaks hemlige son. ;)



Och så är det ju så gott att äta, godisgris som jag är
Några tycker det är jobbigt när ungarna ska "hjälpa till", det blir lite extra kladdigt och tar lite längre tid, men min starka mening är att barn ska få släppa till tidigt i köket av alla goda grunder.



Har en liten idé om att barn inte blir så rädda för mat om de får vara med och vem vill inte ha en man som kan laga mat och baka? Ja eller fru för den delen...
Ikväll var det bullkalas...önskar det vore doftblogg...receptet finner ni här.




17 kommentarer:

Shabbycharm sa...

Så koselig det så ut....,kos deg med de små mens de er små. de vokser så alt for fort. min yngste er 19 år og elste 27 år. og de begge liker å lage mat, faktisk flinkere en sin kjäre mor til tider- det var mye söl och klin,men gud så morro.
yngsta sönen fikk besta betyg på kjökkenlinjen på skolen,och det va roligt,men han jobber med data och går annan skola nu, ingen kokk på han nei...hihi.
ha en underbar tirsdag.
kram bella

Camilla sa...

Hej Emma!

Så mysiga bilder! Håller fullständigt med dej - visst blir det stökigt i köket när de bakar och grejar men det gör ABSOLUT ingenting. Tror också det är viktigt att de får lära sej läsa recept, skapa själva och sedan få känna stolheten det innebär att få bjuda på sina underverk.

Kram Camilla

Hanna sa...

Vad mysigt med bullbak! Måste jag göra med kottarna nån dag framöver :)
Och äppelmos har du kokat... va du är flitig :) Det behöver vi oxå mer av... det jag kokade i höstas börjar ta slut, även fast det bara e jag o lilleman som äter av det.
Jag gjorde med vanilj i, jättegott ;)

Ha en toppendag!
Kram Hanna

Karna sa...

Det er veldig koselig å bake sammen, kjekt å gjøre noe sammen....I år skal jeg prøve meg på lucekatter for første gang....gleder meg allerede til å spise...he, he...dine boller så utrolig gode ut!

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Barn älskar att vara med i köket! Det är så mysigt att baka ihop med sina barn, även om det blir lite extra städ efteråt :) Jag bakade bullar igår men lyckades inte alls få till dem lika fina som dina *fniss*

Kram!

VITA NYANSER sa...

Men så kloka tankar du skriver! Ofta gillar barn att hjälpa till att baka. Jag tycker att det är jättekul att ha mina tjejer med, de är så stora nu så att de är till jättebra hjälp. Härliga bilder till ditt bakande!!!

Tack för din lyckönskning hos mig inför mina planer = )!

Kram L-L

Mine Blomster sa...

Du har så rett så rett... Jeg skal bake med mine små jeg, og ta rotet som følger med ;O)
Mr. Rybak Hadde nok vært stolt hadde han sett sin "sønn" i bakeverden ;O))))
Min Lille Nevø i Gøteborg fikk hilse på Rybak... Mykke stolt kan du tro!!
Hyggelig å stikke innom deg her. Jeg kommer tilbake. Har satt meg som følger :O)
Hilsen fra Birgitte

Ocean showroom sa...

Jeg baker også ganske mye med barna( også for å begrense tv'n litt!), men i går bakte de kakemenn sammen med farmor! Og Alexander Rybaks ukjente sønn, ja, den ser jeg helt klart:)
Kos deg med baksten!
Klem, Lene

LIVS LYST sa...

Herlige bilder! Og jeg digget at det endte opp med å være et fargefoto helt til slutt.

"Aleksanders sønn" var også veldig nydelig!!! ;O)

Hilsen Liv

Ocean showroom sa...

Helt min melodi, Emma! Vad är väl lite kladd på köket mot en kul stund med barnen!! :-) Wilma och jag älskar att baka och provsmaka smeten så vi gör det ganska ofta! :-) Ha en fin dag! kram Alexandra

Skatan sa...

Underbara bakbilder med er lille buse!

Här bakas det också. Fast Lillebror får sova över baket den här gången...det blev enklast så ;)

Anna

Nilla Q sa...

Hej Emma!

Jag håller med dig helt och hållet! Vi bakar ofta hemma hos oss - är alltid sugna på nåt gott:)
Alltid är nåt av barnen med. Det har dom varit sen de var små och J1, 7år, kan nu baka enklare saker alldeles själv, eftersom han nu lärt sig att läsa och därmed kan tyda recepten.
Jag tycker det är jätteroligt att arbeta i köket tillsammans med dem!

Idag ska vi baka tigerkaka har J1 bestämt - mysig sysselsättning när man kommer hem från jobbet och skolan:)

Vilka fina bilder du visar! Och vilken otroligt söt Alexander Rybak-kopia!!

Ha en bra dag!

Kram Pernilla

Elisabeth sa...

Nydelige bakebilder! Jeg er veldig enig med deg i at det la barn være med på å lage mat er en god tilnærming til matglede. At det blir ekstra rotete, tar lengre tid og at bollene ikke blir runde, spiller ingen rolle.

Og de kanelknutene ser intet mndre enn fantastisk fristende ut!

Solveig sa...

Ja, her skulle det vært duftblogg!! Dette såg bare lekkert ut:o) Jeg synes også det er herlig å bake med barna. De blir jo så lykkelige over å få delta. Må ta vare på det så lenge de har interessen:o))) Flotte bilder, Emma!
Ha en fin kveld.
klem fra Solveig

♥ Fyra årstider sa...

Gud vad mysigt!! Älskar att baka.
Kram Lotta

Kathrine 'Glimt' sa...

mmm... gleder meg til vårt kjøkken er ferdig! Da skal vi bake !! ;)

fånga dagen sa...

Ja det må jag säga att du har en mysig blogg med fina bilder och goa barn. Har bestämt mig för att kolla bloggarna som vardagslyxhosnilla följer för jag tror att hon finner de mest intressanta. Baka på

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails