Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

måndag 2 november 2009

Bli med upp?

När vi bestämde oss för att köpa hus var jag väldigt bestämd på att jag inte ville ha ett hus vars övervåning bara var en gång. Jag gillar hus som har ett allrum, att man känner sig välkommen upp. Nu blev det inte så, i det minsta har vi åtminstone en stor hall, som rymmer tre barnvagnar.
Men, vill ni följa med upp i allafall?


Så här såg det ut innan vi gått över med penseln. Hela ovanvåningen var obehandlad furu och såg ut som en stor sauna. Helt galet... Gardinerna ingick i huset och försvann fort tillsammans med de taklamporna!


Båtlamporna som sitter i taket nu kommer från mitt föräldrahem och är 40 år gamla, om inte mer. Nu är det vitt, vitt, vitt. Till höger hittar ni Lillemans rum. Han heter...


Här har jag för första gången prövat mig på textning. Jag skrev ut namnet på vanligt A4, så skar jag ut bokstäverna med tapetkniv, så att det blev en enkel schablon. Med hjälp av den gjorde jag stödlinjer i blyerts, sedan skrev jag med frihand och fin pensel.


Till vänster hittar ni Lillemors rum, hon heter...


Hade egentligen tänkt att använda plastfilm, för att få riktigt rena linjer, men så hittade jag inte filmen, blev otålmodig och satte igång. Typiskt mig. Men jag är nöjd, det blev ok för att vara första gången. Förresten, jag älskar dörrarna, de släpper in ljus och ser lite annorlunda ut.


Längre ner i gången har vi satt ett skåp som sväljer en stor del av familjens skor.
Man måste ju inte ha alla i hallen samtidigt.


Rakt fram i gången hittar ni kontor och gästrum.
Bäst att hålla den dörren stängd!


Men längst in till vänster finner ni go´rummet där jag kryper ner varje kväll i en fantastisk skön säng. Se bort från den skrynkliga kappan. Den är stor och rymmer oss och ungarna, samtidigt som den ser lite näpen ut med sina vadderade gavlar. Vi fick den av svärföräldrarna när de flyttade hem från London och hade en säng till övers. Tack för det farmor och farfar.

Sovrummet är det enda rummet i huset som inte är vitt, och jag är nöjd med det valet.
Hur vill ni ha det på sovrummet?

19 kommentarer:

Louise sa...

Tänk vad litet färg kan göra underverk! vilken fräsch övre våning ni har!

Catherine sa...

it's all nice Emma! bravo catherine (have a good week)

Camilla sa...

Hej Emma!

Va kul det är med före/efter bilder - särskilt när det blir så här fint!!! Gillar oxå era fina dörrar - supersnygga. Och så hade du skrivit VÄLDIGT fint på dem.

Ert sovrum ser väldigt mysigt ut - så underbara sänggavlar. Jag längtar efter en sänghimmel som jag bloggar om idag...:) Annars gillar jag vårt sovrum som det är just nu!

Ha en fin vecka! Kram Camilla

Moa sa...

Vad fint det blev i hallen, stor skillnad!! Vit färg kan göra mycket!! Vi har också en smal hall som är ljus nu mera men inga sådana fina dörren, de var verkligen jätte fina!!

Kram Moa

Elsa och Helena sa...

Jag håller med dörrarna är så fina med ljusinsläppet överst...och namnen du målat dit...hur snyggt som helst. Hur jag vill ha sovrummet? Mycket kuddar, ljusbeige färg på väggarna och det ska kännas avkopplande...lugn och ro:)
Kramar

Ocean showroom sa...

Hej Emma! Så fint det var med namnen målade på dörrarna. Fina namn också! Vi har en ljust sandfärgad tapet på sovrummet! Så charmerande er säng var med den gaveln! Ser ut som du har ett hem med personlighet!! Jättefint! Ha en bra kväll. Kram Alexandra

Anka sa...

Det er så gøy å se hva litt maling kan gjøre! Så delikat og lekkert det ble:) Flotte lamper i taket som til og med har litt historie. Textene ble også fine. Det er en tålmodighetsprøve å skjære ut! God kveld.

Mor og datter sa...

Bedre lykke neste gang vettø ;-)
hihi må ha en snart igjen, moro med sånne ting!!
Så fint det var hos deg :) Kjempe koselig, helt min stil!!
Klem

Violetta sa...

Jeg synes du har vært kjempeflink med sjablonger og maling, og tenk på pengene du har spart, som igjen kan brukes til noe annet dill ;-) Elliot ja, vi har en liten Elliot vi også, i nabohuset vel å merke, og han har også svensk mamma :)

Gangen deres ble en helt annen med lys maling. Rart hvor mye farge og helhet har å si for synsintrykket. Jeg vil heller ikke ha hvitt på soverommet. Det blir så kaldt. Akkurat nå har vi flaskegrønn tapet. Høres sikkert fælt ut, men tapeten er hel, fargen er fin og beroligende, og vi sover godt. Dessuten bevilget vi oss deilig seng for et par år siden og sover kongelig ;-) Når vi en gang pusser opp vil jeg ha lysere rolig farge på vegger og tekstiler, og ikke for mye dill og dall. Det må være lett å holde rent, og det er det skjelden om man kopierer interiørbladene til punkt og prikke ;-)

Nilla Q sa...

Så jättefint! Vad kul det är med före- och efter bilder! Vitt är snyggt!

Kram Pernilla

AkH sa...

Hittade till din blogg för första gången idag! Jättefin blogg! Verkligen fint ni har gjort er hall, ser så fräscht ut och mycket större än tidigare.
Må gott!
Anna-Karin
livetharochnu-akh

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej
Vad kul att du hittade till mig.
Vad snygg du är på dina bilder. och viken liten söting du håller i.
Ja det blev då verkligen stor skillnad efter att ni målat, det ser man så tydligt här.
Kram Zara

Gårdsromantik sa...

Så vackert ni har det!

Du textar jättebra.

Jag brukar spegelvända och rita av med en mjuk blyertspenna - sedan riat fårn andra sidan mot väggen ... hoppas du förstår.

Ganska lätt.

Kram Maud

Lantliv sa...

Blev lite full i skratt med tanke att du inte ville ha gång....nu blev det ju så men du....det blev en himlans fin gång.
De där dörrarna är fantastiskt vackra. Hade liknande i vårat förra hus men med ett kryss över glaset. Underbart med textningen!
Praktiskt med skoskåp....bär påsar upp på vinden jämt...där ligger de nerknögglade..kallas skovård det.

Gillar ju färger...men konstigt nog är sovrummet ljust-fräsch. Bara vita lakan i sängen!
Bodde jag i Herrgårdshus typ det förra så skulle det bli en pampig Imperialsäng....tung sänghimmel....mycket tyg i rött /grönt/guld men fortfarande vitt sänglinne!

Ha en fin tisdag!
kram Anne-Lee

LjuvligtLantligt sa...

Vilken otrolig skillnad och så vackert det blev! Kan förstå att ni blev nöjda.. Just nu är jag i valet o kvalet hur vi ska göra med våra golv....har sådan beslutsångest.
Jaja..blir nog bra.

Ha en skön kväll!
Kram Git

Ljuva lantliv sa...

Vårt hem var likadant när vi först flyttade in. Mycket furu som gulnat och bastukänsla. Vit färg gör underverk! I sovrummet drömmer jag om råspont och vackra textiler från Nyblom & Kollén.
Ha en mysig kväll!
Kram Anna

Anette sa...

Hemma hos oss var det också mycket furuväggar och tak när vi flyttade in...Lite vit färg gör STOR skilland, inte sant!
Kramar Anette

Malin - I min trädgård sa...

Men vilken otrolig skillnad! Tänk vad vit färg kan göra underverk.

JAg tycker att de textade namnen blev fint, dessutom gillar jag att det inte är perfekt.

Tack för hälsningen! Nä drejningen är helt och hållet på en amatörnivå. Dessutom har jag inte börjat heller, bara provat någongång - men vilken härlig känsla! Men svärmor har en keramikugn, så då känns det möjligt.

Ha en bra kväll!

Kram M

♥ Fyra årstider sa...

Å vad fint ni har det. Sååå härligt med vitt.
Kram Lotta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails