Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

onsdag 14 oktober 2009

En liten uppmaning

Jag ser att det är många som redan bloggar om julen och hur de längtar och pysslar. Det gör mig ibland lite stressad. Jag älskar julen! Men jag vill inte ta ut den på förskott. För mig passar det bättre att skära ner på kraven och alla måsten och inte börja med pysslet förrän vid advent.Om jag redan nu börjar ta fram tomtar och änglar känner jag inte att jag lever i nuet, och det är väldigt viktigt för mig. Jag har en tendens till att stressa, inte vara nöjd med det jag har, alltid nya prosjekt och alltid nya mål.Det är bra att vara ambitiös, att inte fastna i gamla hjulspår, men det är ännu viktigare att njuta här och nu. Små ungar som skriker "mamma" av glädje när de hämtas på dagis, en god kyss av min Käre, en samtal med en kär väninna.


Foto: Bjørn Jarle Kvande

Nu är det oktober, och även om jag inte är något fan av regn och slask så njuter jag de soliga höstdagarna, det är så härligt att se naturens kretslopp, hur allt vissnar ner för att under vintern gå i dvala och komma tillbaka i vår, ännu starkare, ännu vackrare.


Foto: Bjørn Jarle Kvande

Jag vill därför uppmuntra er till att sänka skuldrorna och gå ut och hoppa i löven en stund. Jultomten kommer hursomhelst.

8 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Jag håller med! Tycker i och för sig att det kan vara lite kul med julinspiration på nätet, men jag vill INTE ha julstämning i affärerna och på stan redan nu. Julpyssel och julpynt här hemma blir det först i december, det är det lag på!
Du har så räät - att leva i nuet är inte lätt, men viktigt. Jobbar på det...

Kram Pernilla

Violetta sa...

Hipp hurra, jeg er så enig! Jula varer kun i TRE dager, ikke tre måneder. Jeg har jobbet masse med meg selv for å gjøre jula enklere...og dermed koseligere for alle, og jeg blir bedre og bedre for hvert år ;-)

Cecilia sa...

Jättebra skrivet! Jag är i och för sig en av dem som redan börjat tänka på och längta till julen, men det gör jag bara för att jag älskar den så mycket och för att julen snarare betyder "stressa av" för mig, än stress. Men det är så rätt att man ska leva i nuet, jag försöker njuta så mycket jag bara kan av hösten, det vackra som är NU, de färgsprakande löven, vädret ... Det finns ju något bra med alla årstider och månade!
/Cecilia

Birgitte sa...

Hej Emma,
Jeg elsker jo også julen, men ja, det starter tidligt og især når man har butik. Vi skal snart julepynte og det betyder, at vi skal gå i julepynt i 2 måneder. Så dobbelt op af jul til os. :o)
Elsker også årstiden nu og al den hygge efteråret bringer.
Kram,
Birgitte

Lantliv sa...

Hej Emma....trevligt att få kika in hos dig. Kul att du hittade min blogg!
Nä herregud inte börjar man med julen nu och pysslar...nu tar vi hösten med ro...tänder brasan. Det var ju inte många veckor sedan vi grillade och sedan bara så....kallt!!!!
Hoppas du hittar in till mig igen i Småländska skogen!!
kram Anne-Lee

Home No.1 sa...

Hej jag håller helt med dig!
Julen kommer tids nog!
fast visst tänker jag ju lite extra eftersom man ju måste ha framförhållning när det gäller webbutiken!

ha en fin kväll!
Kram Annica.

The Secret Garden sa...

Hejsan! Känner likadant. Jag är ute i trädgården och kämpar för att sommaren ska vara kvar lite längre. Tycker att det är tråkigt att gnata om jul redan:) då är den ju liksom uttjatad när den väl infinner sig.
Ha en fortsatt br kväll!:)

Lisa sa...

Jag gillar julens mys men denna underbara tid med sprakande färger och klar luft är ju fantastisk. Fint du skriver och så rätt :-).
Kram Lisa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails