Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

måndag 8 november 2010

Lyxig vippaHar du städat i helgen? Visst är det tråkigt? Jo en och annan gillar ju att städa, men jag är inte en av dem. Ändå vill jag gärna ha det dammfritt. Jag kan leva med lite stök, så länge det inte är dammigt. 
När jag var barn hade mamma en fjädervippa som låg till pynt uppe på ett skåp. Känner jag mamma rätt så har hon den fortfarande någonstans. Den hade ett tunt fint träskaft och jag tyckte den var så vacker. Guldsvarta fjädrar, mycket dramatisk. Den har ett mycket stark plats bland mina barndomsminnen.

 

Jag föll därför som en fura när jag hittade en vippa av strutsfjädrar på Clas Ohlson för något år sedan. Och vet ni det bästa av allt -  den fungerar faktiskt! Den blir statisk och "suger" till sig dammet så kan man bara skaka av den utomhus vid behov, eller skölja den i ljummet vatten. Så är den ju så mycket vackrare och lyxigare än de där plastiga flerfärgade varianterna. Huuuu...

Ha en dammfri måndag,

Emma

9 kommentarer:

NataljaOblonskaja sa...

Älskar de där vipporna, (har två stycken!!), och visst ger det en liten känsla av flärd när man går runt där och dammar med den?
Känner mig nästan som ett hembiträde från 40-talet, bara det vita förklädet och den lilla hatten som fattas.
Ha det bra!
Camilla

godastunder-tokigaidéer sa...

Hej Emma,
Long timeno seen....tyvärr blir det inte så mycket bloggande som man vill. Nu har jag läst ikapp mig på dina senaste inlägg. Din odd molly är jätte fin passar dig som en smäck. Håller med att ´prislappen inte är så rolig..

Ha de
Kram anna

Et hus i en hage sa...

Hm.. Kanskje jeg burde skaffe meg en sånn! har noen mørke møbler og de ser jo støvete ut igjen bare jeg snur ryggen til:-/..
Så flink du er med bloggen! Jeg er fortsatt på begynner stadige, skjønner ikke hvordan dere klarer det, tørr ikke annet enn å velge de ferdige..
Ha en fin fin dag!
Stor klem Tone-C

Room of karma sa...

Snygg vippa!
Med en sådan skulle nog städningen
kännas mer glammig?
Kram CC

Det vita dårhuset sa...

Hej gumman...såg att du fåxat bloggsvar :)
Den där j***a vippan hatar jag..... Barnen stoppar alltid den i ansiktet på mig så jag tror jag ska få en astma attack *fniss*

Kram på dig fialott

Strandkullen sa...

Jag gillar inte att städa...bara att pynta i ett rent hus...*ler kramis semlan

Vardagslyx sa...

Den var ju helt underbar! Sån vill jag ha! Tycker det är sååå tråkigt att dammtorka, men med en sån där får tom jag lite lust att städa:-)

Vad fint du gjort om på bloggen!

Kram Pernilla

EvaB sa...

Fin dammvippa! Sådan skulle man kanske förgylla sitt dammande med. När jag i min ungdom var au pair i Rom stod en av fiina gatans privatchaufför dagligen och dammade sin svarta bil med en sådan. Tänker ofta på den minnesbilden, här kommer vi aldrig längre än till avspolning av fordonet. Men så har vi heller ingen privatchaufför. Må så gott i grannlandet!

Som mine dager er sa...

Ja helt enig: denne er mye finere enn de grelle i plastikk. Og rent blir det også ;-)

Ha en flott uke.

Klem Marit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails