Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

fredag 29 oktober 2010

Rullgardiner rätt och slätt

Två av sex rullgardiner har kommit på plats och jag måste säga att det är en jäkla skillnad på kvalitét mot de gamla från IKEA. Aldrig mer säger jag bara. Här snackar vi metallstång mot träfiberpinne, tjockt tyg med den vackra framsidan sidan in, IKEAs har framsidan ut. OK att de syns utifrån, men det är ju trots alt här inne vi bor.

 
Fästena är justerbara, så om man bommar lite på skruven går det att ordna. Det är också små brickor som man knipsar på på kedjan så man inte drar gardinen för långt upp eller ned. Smart! 


Jag har alltid kört med ljusa rullgardiner, har nog varit lite rädd för svart, men nu ville jag  prova något nytt och är så nöjd med resultatet. Fint med lite kontrast till allt det beiga. Plus att det matchar lampan.


Till och med min Käre, som inte ens lägger märke till om man tar bort julpynten och kastar ut granen, vilket är en helt sann historia, kommenterade gardinbytet positivt.  Jag tror jag håller på att bli en gardinmänniska. Hjälp...ålderstecken?


Min Käre bockar, bugar och tackar förresten för alla trevliga gratulationer igår. Vi åt en trevlig familjemiddag med citronkyckling och cashewnötter, men idag har vi barnvakt och ska ut och mysa. Det sker inte ofta ska jag säga er, så det ser vi fram mot. 
Önskar er alla en riktig lugn och skön helg med massor av sol.

Emma

6 kommentarer:

EvaB sa...

Grattis till din man! Hoppas ni får en härlig firning.

Fina rullgardiner också!

Violetta sa...

Gardiner har absolutt ingenting med alder å gjøre! Jeg har ingen "hang ups" og jeg er nesten dobbelt så gammel! ;-) Dine er fine da, og svart er lekkert, når man tør!
Grattis til din kjære! Kos dere masse i kveld, det er så viktig å bare få være kjærester noen ganger! :)

Elisabeth sa...

Den sitronkyllingen så veldig god ut! Oppskrift? :)

godastunder-tokigaidéer sa...

Hoppas ni får en härlig kväll på tu man hand det behöver man ibland. Jo tack jag har ikea rullgardiner och är inte heller nöjd förutom att det blir mörkt och skönt i sovrummet..

Ha de
Kram Anna

milla-andante sa...

Härligt när det både känns bra och ser bra ut!!

Hittade precis din fina blogg och det fick bli bloglovin direkt!:)

Hälsningar Milla

färgtrappan/m-l sa...

Haha, jag undrade också -Har hon blivit en gardinmänniska nu? Men du, jag är ju avsevärt äldre än du och inte är jag ngn gardinmänniska inte, fast kan tycka det är OK och fint med gardiner...ibland. Så du behöver inte oroa dig... det har inget med åldern att göra.

Hoppas ni har en härlig kväll på tu man hand :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails