Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

tisdag 12 oktober 2010

In eller ut?

Det börjar bli kallt. Som småbarnsmamma tycker jag det är lite jobbigt, det är så mycket mer styr med påklädning och så många småplagg att hålla reda på. Till trots för att alla saker faktiskt har sin plats i hallen, så flyter det gärna iväg. Man är ju lite trött och stressad när ungarna är hämtade. Middagen ska lagas, gärna för fem minuter sedan. 
Helt ärligt, det finns några bloggar där jag undrar vad personen bakom egentligen jobbar med? Hur de hinner med att fixa, pyssla, blogga, tvätta och samtidigt vara i full jobb? Bara undrar alltså... 
Var förresten i en 40-års middag i fredags. Ett av paren vid vårt bord hade två söner, jag gissar på ålder med mina egna barn. När de hörde att vi har tre ungar sa de spontant "Ni har väl au pair?" "Ne-ej?" svarade vi. "Oj, hur klarar ni det? Vi har två stycken som jobbar mellan klockan 7-23 och vi skulle aldrig klara av det annars." 
Bra för dem då, tänker jag...två au pairer på två barn, men inget som jag traktar efter. Fast klart man är trött som en strumpa när kvällen kommer. Men till poängen...kyla...


En fördel med kylan är att man kan börja elda ordentligt och det gillar jag skarpt. Bland det mysigaste som finns är att se flammorna spela bakom luckan när mörkret smyger sig på. Dessutom tycker jag att ved är så vackert.

 

En nackdel med kylan är att det drar in kallt på våra golv, eftersom vår ytterdörr är gammal. Vi ska köpa ny nu, men vi har en utmaning i att vi har innåtslående dörr, vilket gör att man måste specialbeställa och då också mister garantin, då insidan plötsligt kommer utåt. Det produseras tydligen inte innåtslående dörrar hursomhelst? Det att insidan kommer ut gör också att man inte kan gå för vilken dörr som helst, utan måste hitta en som är lik på bägge sidor. Ja ja, det finns värre saker här i världen, men man vill ju ha en snygg dörr, eller hur?
Kanske vi bara måste bita i det sura äpplet och välja en vanlig utåtslående dörr, men då mister vi min träskoplats. Slänger alltid på mig dem när jag snabbt ska ut till soporna, med hunden eller en liten tur i trädgården. Alla dessa olika vanor vi har. Så är det himla praktiskt att bara kunna knuffa upp dörren när man ska in med hela cirkusen, barnvagn, matpåsar, sovande ungar. Ja ni vet... Vi har vant oss vid det.


Emma

17 kommentarer:

Gammel stil sa...

Synes det var veldig fine bilder:) Som vanlig!

KLem:)

Cathrin sa...

Det där har jag också funderat över. Hur hinner alla? För det kan väl inte bara vara jag.
(Jag försökte mig ju tom på en bloggpaus för att jag kände att jag inte grejade heltidsjobb, två barn, hem allt som skall göras och så bloggen. Men det är för kul att blogga.)

godastunder-tokigaidéer sa...

Jag förstår inte heller hur andra hinner mad allt och vara en perfekt fru/mamma minapojkar börjar bli stora nu och fixar mycket själv men man vill finnas där för dom.
Ps. Jag gillar din dörrmatta, häftigt att dörren går inåt, har inte sett det så jag tänkt på det.

Men nu jobbar jag ju mest med nybygge så.

Ha det gott
Kram anna

Lilla Huset sa...

Det brukar jag också fundera över - hur hinner ni med, ni småbarnsföräldrar? Det måste ju vara ett helt bestyr att ta hand om de små, sen ska det hinnas jobbas, alla vardagliga bestyr hinnas med och sen lägga på pyssel och umgänge och bloggen och hunden och katten och ja... Huh jag blir trött bara jag tänker tanken. Jag som bara har mig själv att ta hand om och ngr fyrbenta vänner, mannen min sköter sig själv. Kram på dig!

Et hus i en hage sa...

Hei Hei:-)!!
Jeg kjenner meg igjen med å undre hvordan enkelte ser ut til å fikse alt i løpet av dagen.. Som du skriver, blogge, rydde, style og jobbe! Men synes jo du er flink også da!! Jeg har hengt veldig etter med bloggingen en goood stund nå, men prøver å bli flinkere igjen:-)! Det er jo virkelig dagens høydepunkt hvis noen har lagt igjen en kommentar, det er kjempe spennende! Det med ytterdøren, du får jo bedre plass inne i gangen da, og det andre står jo bare rett bak døren i tilfelle;-)
Ha en fin fin kveld, så høres vi! Alltid koslig
Stor klem Tone-C

Renate´s hjem sa...

Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg!
Fin blogg du har, legger meg til som følger jeg
Ha en fin kveld

Vitt hus med svarta knutar sa...

Även jag funderar på hur mycket en del hinner med och jag undrar också var en del hämtar energin. Jag är trött som en påse nötter när jag kommer hem från jobbet och nu när det är mörkt när jag kommer hem, blir jag sååå trött.

Appr ytterdörrar, detta företag säljer dörrar som går inåt och både hö och vä-hängda. http://jvk.se/produkter/

Ha det så gott!
Kram,
Regina

StrandviksVillan sa...

Oj! Hoppas verkligen inte jag är en utav dom som verkar hinna med allt? För det gör man ju verkligen inte!! Man väljer ju själv vad man vill visa i bloggen, det vet du nog redan ;)
Jag har ju tre barn, men får tiden att räcka bättre genom att jag jobbar deltid. Har rullande schema så var tredje helg har jag ledigt fem dagar - härligt!! Sen är jag också sån att jag hellre sysslar med inredning än att diska och städa. Mitt trix för att få huset städat är att bjuda hem folk, då blir det fart på mig, hahaha!

Må så gott gumman!
kram!

StrandviksVillan sa...

Ja, jag vet vad du menar... Kom genast att tänka på flera såna bloggar :)
Men jag är så van att folk jag träffar irl jämt frågar "hur hinner du allt egentligen??!"
kramkram!

Martilie sa...

Jeg vet -har tenkt det samme. Men er vel noe med at blogging gir energi, vi viser ryddige hjem og flotte stilleben :) Vi inspirerer og lar oss inspirere.. Men felles for de fleste av oss er vel at hverdagen innhenter oss, huset står på hodet og døgnet har for få timer.. Jeg prøver å holde det første etg i orden, er så mye mere kos da. Kleshaugene som jeg aldri kommer til bunns i overser jeg galant og tar heller skippertak -og kjelleren tåler ikke blogging :)
Men vi koser oss - sammen -og det er LYKKE! Mye heller en en au pair til hvert barn.. Stå på!

Klemmer

salige lavendel sa...

Ja, ikke lett å rekke alt man burde bestandig! Synes det er så fine bilder her hos deg.Ha en koselig kveld videre.

Lauras gård sa...

Ovanligt med en ytterdörr som går inåt! Jag har inte tänkt på det tidigare, men ALLA går ju utåt, förutom er då... Två barnflickor till två barn! Är det inte lite väl? Måste erkänna att det skulle vara skönt att ha en någon gång ibland. Speciellt på morgonen. Vad skönt att kunna åka själv till jobbet utan att först väcka trötta barn och stressa som bara den för att de ska blir färdiga och jag ska hinna. Vad skönt om de kunde få ta det lugnt. Vet du, jag tror många bloggare kanske inte jobbar. Jag vet flera som är sjukskrivna och arbetslösa och inte har haft jobb på många år. Då hinner man lägga all tid på hemmet. Men det finns ju även de som jobbar 200%. Jag hade gått in i väggen efter en vecka... Nu ska jag väcka barnen... Kram Stina

Solveig sa...

Hei igjen, Emma! Jeg kjenner meg SÅÅÅÅ godt igjen i det du skriver! Jammen godt å vite at flere har det som meg:o). Jeg jobber full stilling og har to barn som skal følges opp med skole og aktiviteter. Har ingen au pair:o) Ikke har jeg savnet det heller, for jeg vil ha denne knapt tilmålte tiden utenom om jobb sammen med mine barn. Tar dem heller med på det som skal gjøres, siden de er i en alder der det er kjekt å hjelpe til:o))))Noen ganger prioiterer jeg faktisk hobbier frem for å rydde:o) Her blir det skippertak, men det å hente energi fra noe en liker å gjøre, er også viktig:o)))) Føler jeg er mer effektiv når jeg har mange planer enn når jeg har få, men slik er det vel....
Denne sofaen du spør om, har jeg først ribbet det gamle stoffet av (på stolen). Da fikk jeg mal til vanger og sete/sider. Deretter sydde jeg trekket og stiftet det fast på undersiden med mange stifter!! Tok sin tid, men sparte mange tusen og det er jo flott:o)

Ønsker deg en nydelig oktoberdag!
Klem fra Solveig ( som også har for få timer i døgnet:o).

Lina ♥ C´est la vie sa...

ang mitt inlägg och din kommentar, hahaha EXAKT så tänker jag med! skrattar gott, åh tviii så läcker han är bara... :)

Fru Andersen sa...

Heisann!
Så koselig med den fine trekassen med ved i der på trappen;-)
JEg lurer også av og til på hvordan folk får ting til å gå opp i hverdagen. På jobben min er det bare en til som har tre barn, og hun har aupear og vaskehjelp. Har tenkt på at det må være deilig, men liker å være sammen me dbarna selv. Vaskehjelp hadde jo vært kjekt, men det skal jo også betales og da tenker jeg at det er bedre å gjøre det selv slik at vi kan bruke pengene på noe annet;-)

Klemmer!

Catherine sa...

Hi Emma! it's getting cold here too, nice to be close to the fireplace!i hope the children had a nice birthday party, love the pictures, reminds me of my children! good evening Catherine

Villa Klaraberg sa...

Hei Emma! Takk for en veldig koselig hilsen! Så fin blogg du har, masse fine bilder du tar..liker godt vinklingen du bruker! Helt ening med deg at det er så koselig å fyre i ovnen på kalde kvelder. Selv for jeg bare gjort det når jeg er i feriehuset i Sverige..og da fyrer jeg MYE! I Oslo har vi dessverre ikke mulighet til å fyre noe som helst og det er så trist. Lykke til med valg av dør, du kommer nok til å venne deg til en dør som går utover også. Vi har begge deler, men jeg foretrekker den som går utover enn den som går innover. Bildene i forrige innlegg var herlige og med morsom teks. Ha en flott helg, klem fra Jorunn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails