Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 7 oktober 2010

För fingerfärdiga


För en månad sedan fick vi Ipad i huset. Jaha, vad ska vi med det till då, tänkte jag. Men det är verkligen en smart grej. Att surfa med i soffan och sängen, på resa, och inte minst för barnen att leka med. Det finns så många applikationer som är roliga och pedagogiska. Och jag måste säga att när en unge som bara har rundat två och ett halvt år kan använda den själv, ja då är den väldigt intuitiv. Snart får vi nummer två i hus.

Tekniken går fort frammåt, det är en spännande tid vi lever i om vi bara stannar upp och tänker efter. Jag minns så väl när jag köpte min första mobiltelefon, när internett kom, när jag köpte min första dator med isdn-modem. Hihi.

Förra veckan hittade Lilleman något hos Mommo. 
-Mamma hva er det her?
-Det är en film.
-En film?
-Ja, det är som dvd eller film på Ipoden, fast på kassett. Sådana hade jag när jag var liten.
-Er det film inni her?? Såg skeptiskt på mig.
Lilleman stod alltså och höll i en vhs-kasett. Oh my God, jag kände mig gammal....
Emma

10 kommentarer:

Mina dagar sa...

Ha ha....jag så är det ju. Guuuud vad tiden går fort och vad tekniken går fort frammåt!!
Kanske man skulle ta och investera i en sån där platta!
Gratta din söta 4 åring från mig!:)
Kramar Eva

godastunder-tokigaidéer sa...

Hahah jisses vad tiden går.. För några år sen hände oss nästan det samma vår som såg en Lp skiva och undrade va ddet var.....ja han skrattade så han kanppt kunde hålla sig. Tänk vilken teknik våra ungdomar växer upp med.
Er ipad är jag inponerad på och lite snått sugen ..får nog åka och kolla.

Ha det gott
Kram anna

cat sa...

Visst är det härligt och fantastiskt, det som är superhett idag är superute i morgon!
År du utan, mobil, facebook och twitter exixterar du inte :o
Teknikens under är härliga, och det är så fantastiskt att tekniken blir så enkel att även barnen kan växa upp med och använda dem.
Ha de gott. Catarina

Elsa och Helena sa...

Teknikens under går så fort framåt så man hinner inte med! duktig flicka du har som klarar av det:)

KRAM Helena

Vardagslyx sa...

Ja, teknikens under... Roligt för barnen också när de hittar såna där "antika"saker ;-)Jonathan hittade en väska full med LP skivor och kunde bara inte fatta vad det var...

Kram Pernilla

Annica sa...

Ja inte hänger jag med...Har precis lärt mig datorn någorlunda=) Kul att barnen får en annan möjlighet än en annan som växte upp på glada 70talet.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Hu vad fort det går med all elektronik och teknik. Jag känner att jag måste börja sålla, det går inte att hänga med på allt. Appr VHS-filmer...det är nästan så man skäms när man säger att man har såna kvar. Vi (maken fann den) köpte en stor amerikakoffert på loppis och den är fylld med gamla VHS-filmer. Vi kan fortfarande titta på dem, men snart säljs det väl inga spelare för dem.

Tänk när jag fick min första Walkman, så jag kunde gå och lyssna på kassettband, det var tider det *hahahahaha*

Kram på dig!
Regina

Bonnfrua sa...

Mina barn stod som fågelholkar när jag pratade om att framkalla kort!
:-)

Inger-Lise sa...

Først av alt, grattis med 4åringen. :) En stor stolt gutt! Min eldste blir 4 i januar og han spør nesten hver dag om det er lenge til.. hehe.. En spennende alder det der! :)
Ang. disse nymotens teknologiske greiene.. JA, det er helt genialt. Minsten på 1,5 år kan bla i bilder på ipaden lett som bare det. Og begge guttene blir irriterte når noen har mobil uten touchscreen. ;) Mon tro hvordan verden og hverdagen ser ut om 20 år dersom utviklingen fortsetter like fort..
Ha en fin-fin helg når den tid kommer.
KLEM

Gammel stil sa...

Heisann:)

Her kommer en liten hilsen fra to tvillinger fra Norge:) Vi elsker bloggen din! Den er helt fantastisk!! Så mye fint som står her! Nydelige bilder!!:) åh, så glad vi ble når vi fant denne:) Kjempebra inspirasjon:) Tusen takk! Vi la oss til som følgere med en gang, for hit skal vi tilbake! Håper det går greit? Vi blir alltid veldig glad og setter stor pris på nye følgere:)

Klem fra tvillingene i Gammel stil:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails