Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 21 oktober 2010

Appropå frost...

Appropå frost 1: vad gör man när man har en stor hög med barrkvistar från sin Käres skövling av thuja och idegran och man inte orkar åka till sopen med det? Jo, då packar man in alla rosor och lavendel i skräpet. Frosten är här och nu fick jag ett bra tillfälle till att vara lite extra snäll mot plantorna.


Appropå frost 2: var jag och hämtade vinterdäcken igår och fick lagt om. Glad för det nu för det var låååång kö till tvätteriet där de också byter däck när jag körde förbi idag.  Och vilken turdag det var igår. Inte bara slapp jag kön, men när jag hämtade däcken snackade jag med en försäljare som ordnade en verkstad till mig som fixar lackskadan för 5000kr, inte 17.500kr som märkesverkstaden skulle ha. Märkligt att samma jobb, inte något fuffens, kan ha så stor skillnad i pris? Det lönar sig att fråga runt. Som pricken över i:et hittade jag mina dyra solbrillor som försvunnit under bilsätet och skötmattan som varit borta i tre veckor kom till rätta.Vissa dagar är bättre än andra!


Appopå frost 3: så måste trädgården tömmas. Min gamla butikshylla vill jag inte ha ute i snön, heller inte slang och kanna. Presseningen ska definitivt läggas över utemöblerna i helgen. I tillägg till allt annat som ska fixas med. Men det går sig till. Livet är bra.

Emma

7 kommentarer:

Et hus i en hage sa...

Oj, så flink du er! Her lever hagen sitt eget liv om høsten/ vinteren...
Da går all min tid til å pynte inne;-).. Skal på Ikea etterpå å kjøpe noen rammer, håper de har de inne!!
Har forresten ikke fått byttet dekk enda,de er på ett "dekk lager" og vi skal på hytta i morgen, og der er det muligheter for snø, det skulle jo komme i innlandet på østlandet..
Stor klem i kulda fra Tone-C ;-)

Hwita Villan sa...

Härligt när det flyter på i livet! Vad snäll du är mot dina växter. Här är det bara de allra minsta lavendlarna som fått skydd. Och några få rosor har fått lite mer jord kupad om sig, men itne favoriterna... stackarna. Granrisplockning står på listan :-).

Ha en fortsatt bra dag!

Kram M

Linda i Lönnbacka sa...

Vilket flyt du haft Emma :) Tänk vad mycket roligt ni kan göra hela familjen för pengarna ni sparade in genom att byta verkstad. Inte klokt att det kan skilja såå mkt!!

Här ska det också höststädas i trädgården och plockas undan utemöbler som vi tyvärr inte hann med innan snön nu kom ;)

Kram kram o ha en fortsatt fin dag!

Gammel stil sa...

Så flink du er:) Nydelige bilder:)

Klem:)

Katarinas trädgård sa...

Så snyggt det blev med riset runt plantorna, alltid något bra som kom ur skövlingen som jag läste om i ditt tidigare inlägg, suck, ibland måste man bevaka dem... /Katarina

Majas skafferi sa...

Vilken turdag! Härligt att det kommer sådana dagar ibland!
Snygga pelargoner du hade oxå..

Ha det bra!

Maria sa...

Hej Emma!

Jag blir lika avis varje gång jag är inpå din blogg. Den är ju så himla fin, jag vill också ha en lika fin men det går ju inte bra alls.

Hur gör du när du gör ett kollage med flera bilder i en? Är det väldigt krångligt? Tidigare när jag har lagt in bilder på bloggen har jag redigerat dem i programmet som finns på Datorn, men nu har jag investerat i photoshop men inte blev det något enklare för det? Om du har tid och lust, finns det några knep som du kan dela med dig ?

Kram Maria

Maria_magdalena25@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails