Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

söndag 8 augusti 2010

Vissna clematisplantor

I år har flera av mina storbladiga clematisar vissnat, kommit tillbaka och vissnat igen. Fick nyligen reda på att vissnesjuka kan drabba just storbladig clematis. Det är visst en typ av virus, så man måste ta bort allt visset med en gång och kasta i soporna, inte komposten. Om det vissna får hänga kvar är det stor risk att viruset sprider sig i jorden och då är det kört för plantan. Så har man lärt sig det!... Nu väntar solen och trädgården. Juhu!

4 kommentarer:

Fru Andersen sa...

Klematis har jeg ikke fått til i det heletatt der vi bor nå, minnes min store og flotte i gamlehuset. Kanskje det er et slikt klematis-virus som har vært problemet her...

Ha en flott dag videre i hagen!

Violetta sa...

Vissnesyken...kanskje det er det jeg lider av? Har man passert femti er det temmelig vissent både her og der, ha-ha... og god uke! :)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Härlig kommentar från Violetta, den fick mig att skratta. MEN, jag tycker det är fruktansvärt tråkigt om du fått vissnesjuka på dina Klematis. Jag hade faktiskt en Klematis som jag aldrig fick någon ordning på, den vissnade hela tiden, så den ryckte jag upp och kastade. Har en Jackmannii kvar och den är fin. Hoppas du får ordning på din.

Ha en underbar kommande vecka!
Kram,
Regina

Maria sa...

Härligt att du är tillbaka på bloggen, Jag har saknat dig ! Grattis till lillebror, mig lurade du helt :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails