Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

onsdag 25 augusti 2010

Kolik i huset


Lillebror har fått kolik. De senaste kvällarna och nätterna har varit tuffa, med 3-4 timmars sömn i snitt. Det tär på humöret sånt. Gäller att hålla tungan rätt i mun mot både barn och Käre... mummel, mummel
Så nu ska vi iväg till akupunktur, jag och Lillebror. Har hört att det ska var effektivt mot magsmärtor. Jag dricker så klart fänkålsthé och känner till mjölkallergi, massage, Minifom, sockervatten och allt vad det nu är man kan göra. Men nu prövar vi det här. Nästa vecka är jag ensam med alla tre småtrollen och hunden i fem dagar, så jag måste få sova innan dess. Och gärna vara lite snäll mamma också.

22 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Stackars er! Hoppas akupuntur fungerar, men ... får man ge det till så små barn?

a piece of happiness sa...

Jag känner med dig verkligen. När min minsta var 5 månader fick hon RS-virus. Men det fattade man ju inte på en gång. Hon var ju förkyld och hade feber. Så det var några sömnlösa nätter med skrik. Och hon kunde inte äta. Väl inne på sjukhuset fick pappa och hon sova över i 2 dagar innan de skickades hem.

Stor Kram LiseLotte

ps Jag ville börja första inlägget med det sista i den förra bloggen. För han är ju så go min Edgar

Mine Blomster sa...

Kjære deg... Det er TØFFT!!!
Føler sååå med deg.
Akupungtur eller sonerterapi, som jeg selv bruker, er utrolig bra, om du treffer på en som er dyktig på dette. Sukkervann...er nok noe jeg ville ha holdt mitt barn langt bort fra. Men spør din akupungtør om han kan noe om homeøpati. Bellandonna D6.
I sverige er del vel veldig strengt med dette. Men forhør deg.
En nydelig liten gutt i allefall.
Skjøt om deg
Klem Birgitte

Mejrams! sa...

Oj, oj, oj stackars liten och stackars mamma. Hoppas ni hittar litet bot mot eländet!/Kram Merja

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Åh vad jobbigt för er... både lillkillen och dig! Hoppas verkligen att det hjälper med akupunktur.
Kram
Marie

Tigris Predikantan sa...

Nyfiken, hoppas du berättar hur det gick?
Sv: jag brukar köpa blommor på hösten men a) vi har bara en affär där de är snåla .. dyrt även på hösten... b) har stor tomt så det går åt mycket.... fanns inga blommor när vi kom hit för ett antal år sedan så jag "bygger" nya rabatter ständigt (utom i år för min värdelösa rygg)!
:)

Nilla Q sa...

Usch, vad jobbigt för er alla. Kommer ihåg hur det var... A hade kolik och framåt elva, när man ville gå och lägga sig, fram till 4 på morgonen visste man vad man skulle göra.
Hoppas det hjälper med akupunktur, så att du hinner få sova lite innan du ska vara ensam med barnen.

Kram Pernilla

annika sa...

Stackars er...kolik...sömlöshet...
Förstår att man inte kan vara så där go och glad mamma ifall man inte får sova. Hoppas verkligen att akupunktur hjäler.

Kram
annika

Elisabeth sa...

Stakkars liten, og stakkars dere... Vi hadde også en tøff start pgs kolikk og prøvde både osteopati og kiropraktor. Homeopati ble imidlertid redningen for oss.

Lykke til!

cat sa...

Uhuuu, låter inget vidare! Hoppas att akupunkturen hjälper så att ni får sova.
Ha de gott. Catarina

Elsa och Helena sa...

Hej Emma! Tack för tipset, det ska jag prova:)Stackars mamma och stackars babyn! Hoppas du/ni får sova snart...det tär verkligen på humöret att vara sömnlös! Håller tummarna för akupunkturen!!

KRAM Helena

anneskreative sa...

Nå skulle jeg ønske jeg kunne vært der og hjulpet deg.
Vet hvor slitomme slike dager og netter er,,,har opplevd kolikk med min sønn,,,og da var min datter tre år, så det var ikke lett å sove når han sov som en prins på dagtid.
Vet at eneste tanken du har i hodet er,,,når kan jeg få sove???
Men det går over,,,,,mager trøst just nå, men konsentrer deg om å være mamma, og la lodotter og dårlig samvittighet for alt annet ligge.
Lykke til.
Klem Anne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Usch vad jobbigt med kolik:-( Har inte hört att man använder akupunktur, men vi får väl hoppas att det hjälper. Du har verkligen koll på läget och vet vad mer som brukar rekommenderas. Hoppas du får sova ut innan du blir själv med barnen.

Var rädd om dig! Du får inte ställa så höga krav på dig själv. Den veckan du är själv tänk inte på att uträtta "några stordåd då".

Kramar,
Regina

StrandviksVillan sa...

Åh neeej, så trist att lillen måste plågas med kolik... Ja, ni andra i familjen lider förstås också :(
Har tyvärr inga bra tips, men har hört att just akupunktur ska vara effektivt. Hoppas det hjälper för er lille skrutt också :)

Sköt om er!
kram, A-C

Violetta sa...

Huff da, dette er nok veldig slitsomt. Den som ikke har nattero har heller ikke dagen god, heter det, og det er så sant. Prøv akupunktur du! Jeg har hørt mye positivt om det...om foreldre som har fått et helt nytt liv etterpå. Krysser fingrene for at det virker på minimannen også. Hvis ikke får du rope på Violetta! :)

Inger-Lise sa...

Ånei, stakkars liten og stakkars dere!! :(
Kjenner til noe lignende det.. Lillebror her hadde ikke kolikk, men etter lite nattesøvn og mye hyl gikk vi til en kiropraktor vi kjenner og han fant noen sperringer i hofte og nakke som tydelig plaget L. Han ble blidere og lykkeligere etter første behandling og etter fire behandlinger var han kvitt det.
Håper dere finner en behandling som fungerer for dere. Det er så utrolig vondt å se de små lide. Du får sove så godt og så lenge du kan i helgen så går sikkert neste uke helt supert. ;)
Sender gode søvn wibber i deres retning!!
GOD NATT! ;)

Karna sa...

Oj det er ikke kjekt...for noen...håper det snart blir bedre, må ha en god natt søvn for å kunne virke skikkelig...

Utrolig flotte bilder!

Camilla sa...

Hej Emma! Tack för din hälsning - så kul att höra från dej!

Och vilken överaskning det fanns här - en ny liten underbar människa har kommit till världen. Det är faktiskt en av anledningarna att jag tappade sugen fullständigt för bloggandet i våras - vi förstod då att det även skulle komma en ny liten människa till Holm till nyår:)Men jag tänkte inte heller dra det på bloggen...:)

Ett stort varmt GRATTIS till dej och de dina och hoppas ni hittar något som hjälper Lillebror!

Kram kram från Camilla

Hanna sa...

Hoppas att det ordnar sig!
Kram
Hanna

Stoltzen2012 sa...

Åååå lille skjønningen! Han er jo bare nydelig da! Håper kolikken går fort over.. Det er jo ikke noe kjekt, spesielt når du har andre barn som også krever din oppmerksomhet.. Lykke lykke til! :)

Det vita dårhuset sa...

Nej Nej Nej Emma..... Hämta hem någon för guds skull!! Ensam 5 dagar med 3 små , hund och kolik.... NEEEJ!!!
Kan ju vem som helst tappa fotfästet för ...:/

Alla mina hade kolik. Men efter att ha dragit bort mjölkproteinet för Nicodemus var det bara att göra det med de andra också och det tar max ett par dagar . Sen är det lugna gatan....=skööönt ;)

Hoppas verkligen att det löser sig för dig gumman. Inte roligt när man inte får sova och måste bära runt ett kolik barn.....

Kramar i massor till dig♥

Anonym sa...

Använd Mawok - gunga på ordentligt - det hjälper!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails