Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

onsdag 11 augusti 2010

Äppel, päppel, pirum, parum...

Regnet öser ner över Oslo idag. Men det är bra, jag har flyttat på flera plantor, ommöblerat i trädgården til långt in på kvällen igår så en ordentlig regnskur är precis det som ska till för att plantorna ska må bra. Bilder kommer senare...efter regnet.

 
Det verkar som om det var smart att gallra ur äpplekarten på försommaren, för nu hänger grenarna tunga av härliga äpplen. Jag brukar göra pajer i folieformar som jag fryser in och tar fram på vintern när mörkret känns för mörkt och kylan för kall. Lärt mig av mormor...

9 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Emma!
Jag har snart hunnit läsa ikapp lite bättre efter semestern... Graattiss till Lillebror!

Jag har inte hunnit kika på mina äppleträd, de är säkert inte lika fint utvecklade som dina, men man kan ju alltid hoppas på ett mirakel:-)

Ha det fint! Hillevi

Annas Lycka sa...

Visst känner man sig duktig är man gör sånt?? Så lätt att värma på lite och sen njuta av fika som man vet vad det innehåller. Underbart!
Brukar åka till min bror för att plocka äpplen, har inga själv tyvärr. Men det är lika härligt varje gång.....

Ha det fint! Kramar Anna

Mina dagar sa...

Varför var inte jag så smart och gallrade ur äpplekarten???? Nu är det tok mycket äpplen som förmodligen inte blir till nått!
FIN bild!!!
Må så gott!
Kram Eva

Bonnfrua sa...

Jag klippte gräset här igår och insåg då att det var massa äpplen på de träd som inte brukar ge något direkt.
Så din ide med folieformar.... hum, lagarar den för att göra någon dag när andan faller på!

Lilla Huset sa...

Så klokt att gallra, det verkar bli ett riktigt äppelår i år. Tänk så härligt att kunna plocka fram en egenhändigt gjord äppelpaj ur frysen mitt i vintern, himmelskt./Kram Merja

Johanna sa...

Fiffigt att frysa in färdiga äppelpajer till vintern, har planterat tre nya äppelträd i år så jag lär nog inte få några äpplen alls på ett par år. Men den som vänter på något gott...:)

Anonym sa...

Precis så tänker jag varje år men jag gör de aldrig=)Däremot äter vi äppelpaj så det kommer ut genom öronen när det är säsong. Mina Gravensteiner börjar vara pajmogna,mums! Ha en fin kväll/Annica

Vardagslyx sa...

Det var en superbra idé, det där med pajerna! ser ut som vi får en del äpplen på vårt enda träd, och att kunna plocka fram en paj i höstmörkret...mmmm... låter bra!

Kram Pernilla

Luna D Sign sa...

Hej! Just nu har jag en tävling där du kan vinna valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails