Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

måndag 3 maj 2010

Slow gardening


Här går det långsamt framåt med mina projekt. Hälften av kragarna har blivit målade mörkgrå två gånger. Samma färg som vårt hus, och det ser riktigt lovande ut. Jag har köpt in jord och gödsel och fyndat stora terrakottakrukor till halv pris som ska fyllas med pelargoner. Vem gillar inte att fynda?


Men just långsamt trädgårdsarbete är visst lite inne just nu, även om jag inte visste det när jag köpte boken Slow gardening i påskas. Den är skriven av trädgårdsjournalisten Alys Fowler som tröttnade på att göra tv-program om trädgård och sadlade om till trädgårdsmästare för att leva med naturen.


Passar mig som hand i handsken tänkte jag, som efter nästan 15 år i TV-branschen gick in i väggen och måste lära mig att prioritera min tid. Det är svårt att räcka till på alla områden.


Hittills har jag mest bläddrat i boken och njuter av de vackra bilderna med informativa texter. Men oj - vad det ger mersmak. Om Alys Fowler kan odla i centrala New York, måste väl jag kunna få till lite i centrala Oslo? hehe... Potatis i hink har jag provat tidigare och det rekommenderar jag starkt. 


Jag är ingen Sex and the city-tjej, men identifierar mig mer med en trädgårdsfrälst NY-böna. Kanske glamourtjejen Carrie skulle mått bra av lite jord under naglarna?



18 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det er så fint å lese om hagesyslene dine, Emma. Ikke bare fordi jeg selv savner hage, men fordi du har så fin tilnærming til det, og fordi jeg tror det gjør deg godt. Alt skal ikke alltid handle om raskest og enklest, men om helt andre ting. Jeg har samme tilnærming til mat, kjenner jeg.

Gleder meg til flere hageinnlegg framover.

Pilo sa...

Det tror jag definitivt och det skulle vara ett rätt roligt avsnitt att se =)

Kul med potatis i hink. Kanske kan det vara ett tips för mig som tyvärr innehar världens tråkigaste uteplats.

Ocean showroom sa...

Høres ut som en flott bok!
Du har forresten vunnet vår giveaway! Se søndaginnlegg hos oss!
SEnd oss en mail med adressen din og hvilken farge du ønsker på postkassen så sender vi i posten:)
Ha en finfin dag!
Klem, Lene

Fånga dagen sa...

HEj Emma!
Tack då mycket för dina pelargontips, ska genast ta hand om dem och plocka bort blomman.
Jag letade efter pallkragar igår men de är ganska dyra om man ska köpa nya så vi får se längre fram här.
Vilka härliga boktips du kommer med men jag ska få tag i den med beskärning av buskar och betongboken som jag tyckte verka vara helt underbar.
Ha en god dag nu vännen
Kram Lena

Camilla sa...

Hej Emma!

Va du fyndar!!! Jag letar också pallkragar men har inte lyckats som du:) Och stenarna var också sååå fina. Va kul och vilken härligt frodig trädgård det kommer att bli i Oslo:)

Ha det gott - kram!

huset på øya sa...

Herlig og ærlig innlegg :o)

Takk for boktips! Passer meg perfekt!

Riktig fin tirsdag! klem Vibeke

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Emma
Takk for hilsen. Jeg gleder meg til du legger ut bilde av palleveggene, jeg er spent på hva du får ut av dem - har to slike jeg også.

Vedrørende koldtbordet; ja, han laget alt fra grunnen av - til og med håndpillede reker. Så til spørsmålet ditt. Aspic er f.eks reker, hummerstiks, hardkokte egg og grønnsaker i en liten brødform- hell varm buljong-gele over (aspic) og la det stivne. Når geleen er helt stivnet dypper du formen i litt varmt vann slik at den slipper formen og velter den på et fat og pynter med det du vil. Kanskje du vet hva kabaret er? Aspic er akkurat det samme. Hvis du ikke har laget det, vil jeg anbefale deg å prøve - veldig godt som pålegg. Lykke til. Klem fra meg

Violetta sa...

Dette må passe perfekt for deg Emma, du som er så tålmodig! Blir sikkert lekkert med nymalte "krager" og terrakotta, gleder meg veldig til å se resultatet!

Trodde selv jeg hadde funnet drømmeboka "Latmannshagen" men den er dessverre utsolgt og kommer ikke igjen :( Fant imidlertid to andre bøker... så nå skal jeg begynne å lese om naturens gleder jeg også :))

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket roligt sammanträffande att du läser boken om Slow gardening och mitt inlägg=)Jag blir mer och mer nyfiken på trenden och får ta mig tid att verkligen se vad det här med Slow-rörelsen står för.

Men attans så trist att det snöar hos dig. Kan nästan se dig framför mig, vankandes fram och tillbaka tittandes ut genom fönstret, kan tänka mig att snön tär på ditt tålamod.

Ha det gôtt och dröm dig bort i boken;-)
Kramisar,
Regina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för grattishälsningen, den blev jag glad för. Hörde att det snöade i västra Värmland också imorse, huu jag fryser när jag tänker på det. Du har kommit en bra bit med dina odlingslådor, kommer och bli jättebra. Inte är det så bråttom, växer ändå inte när det är så kallt.
Ha en fin dag och var rädd om dig.
Kramar
AnnaMaria

Huset vid ån sa...

Vad fint det kommer bli hos dig, kul när man kan fynda krukor också....Boken verkar härlig o inspirerande! Lycka till! Kram Therese

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Verkar som en bok i min smak. Ska bli spännande att se dina bäddar och krukor... låter toppen!
Må så gott
/Karin

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Trädgårdsarbete ute i friska luften tror jag är bästa medicinen mot utbrändhet!! *ler*

Vad kul att ni redan är igång med kragarna :)

Ha en fin dag!
Kram kram

Martilie sa...

Hei og tusen takk for kos kommentar hos meg -og for at du vil følge meg :) Kjempekoselig!!

Hagen din blir kjempefin, blir spennende å følge den fremover.

Odd Molly'ene fikk jeg på Hadeland Glassverk, jeg kom tilfeldigvis innom akkurat ide de ble satt ned :) Kjøpte en til min datter også i en annen modell, men i kampens hete rasket jeg med str 3 og ikke 1 (til en 10åring. ha ha..)
Men da blir det omsøm og kanskje noe nytt til begge snuppene mine.. Aldri så galt..

Ha en flott kveld!

Tove

Mine Blomster sa...

Noen ganger er det godt bare å bla seg gjennom alle de vakre bøkene, og la det bli med det.
Men jeg ser jo at du holder på med flere ting her. Jeg håper vi får se litt bilder av ferdige resultarer med? *smiler*

Boken om BETONG ser jo UTROLIG fin ut. Den kunne jeg tenke meg. Jeg må inn på min bokklubb å se om de har den. Hvis ikke må jeg ringe min søster i sverige *ler*
Du har så masse fine bøker, at jeg syntes det er på sin rett, at du inviterer meg på en kopp te, eller flere ;O))))*ha ha*

Ha det bra.
Vi blogges
;O)
Klem

Louise sa...

Varje gång jag läser ditt senaste inlägg förundras jag över hur vackert fotot är i mitten på din header!!!

Anette Willemine sa...

Takk for hyggelig hilsen! :o)
Måtte smile av spørsmålet ditt, nei jeg løser ikke kryssord i A-magasinet. :o)

Så fin den boken ser ut. Takk for idé, den skal jeg jammen ut å kjøpe!

Ønsker deg en deilig kveld videre, søte Emma!

Klem,
Anette Willemine

Unknown sa...

Oj, den boken så ut til å være en spennende bok :) Tror jeg må få tak på den .)
Takk for herlig innlegg og takk for koselig hilsen!♥ Hi hi, heldigvis ser det lysere ut nå, solen tittet frem nå på kvelden, og snøen er det ikke så mye igjen av!♥ Men det var faktisk ganske fasinerende å se :)
Ønsker deg en flott kveld!♥
Klem Anki

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails