Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

onsdag 24 mars 2010

Tiiiiimber

Var ute och klippte träden, men kanske jag tog i lite mycket? Ett helt träd fick ryka med. Det ni ser i mitten ska föreställa ett äppleträd. Den förra ägaren planterade tre körsbärsträd och två äppleträd, alltför tätt, och skötte de inte...   Jag har klippt träden efter konstens alla regler, under våra fyra år, men det hjälper inte, de är inte bra. Har länge tänkt att ta bort äpplena och idag föll det ena.

Före

Ingen sol över Oslo idag. Kallt så in i hundan, fast det var plus.

Efter

Bilderna säger kanske inte så mycket, men det känns när man står där. Nu är det mycket luftigare och vi har fått en plats att hänga hängmattan. Får hoppas jag klarar av att döda stubben fram i vår så vi inte får en massa rotskott. Någon som har erfarenhet med att ta bort stubbar? Det ska visst finnas något medel? Snart faller det andra äppleträdet.  Tiiiiimber!

15 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Tog du bort HELA trädet...? Jag trodde du bara skulle beskära...! Men, det såg trångt ut innan, det gjorde det!
:)

Det vita dårhuset sa...

Hi hiiii Ja så kan det gå ;-)
Men så skönt med lita plats för sommarens alster istället då :o)

Kramar erika

Ocean showroom sa...

Begynt i hagen allerede, jeg er imponert:)
Blir sikkert bra med litt bedre plass for de to andre trærne når du fjernet det i midten.
Ikke noen erfaring med stubber dessverre...
Ha en kjempefin kveld!
Klem, Lene

Fånga dagen sa...

Ja träd kräver omsorg de, men vad duktig du är, klipper träd också.
Du det är inget vidare väder här heller, funderar starkt på att köpa villa i Thailand nu. :)
Nej kanske inte förresten jag gillar ju egentligen vintern men inte i ett halvår i sträck.
Vi får vara tålmodiga minsann
Kram på dig
Lena

cat sa...

Hallå, när vi tog bort våra körsbärsträd köpte vi några "pluggar" som innehöll koncentrerad round-up. Hål borrades i stubben och pluggarna slogs ner med hammare. Och se, inga rotskott.
Ha det gott. Catarina

Dona blogg sa...

Mmmm - hängmattan är väl något att längta efter :))
Vi har också några gamla äppelträd som också varit nära att falla. Men så i fjol kom en rekordskörd, så de får nog stå kvar även om de bara ger frukt vart femte år ungefär..

Kram till dig!

Solveig sa...

Det er nesten litt skummelt å ta ned trær, men det må jo gjøres av og til:o) Skjønner godt at det merkes. Er sikker på at denne utplassen din er nydelig en varm sommerdag:o)
Har en liten hilsen til deg i bloggen min:o)
Klem fra Solveig

godastunder-tokigaidéer sa...

Hej Emma,
Det är verkligen inte lätt att sköta frukt träd. Jag har provat en gång och gjorde som du tog bort hela jag gav upp. som sagt inte lätt.

Hoppas det blir fint till sommaren
Kram anna

Et hus i en hage sa...

Synes du var flink jeg!! Bare du ikke får "blod på tann" nå og tar resten av trærne;D...
Høres jo koselig ut med hengekøye mellom da!! Var plantet noen frukt trær som ikke kommer seg så veldig, plomme treet har aldri hatt en blomst, så det går nok snart!!
Takk for kommentaren om gardinene, jeg måtte smile litt, skal se jeg blir den gamle tanten som bare har store blomstrete gardiner:D..
De jeg hadde synes jeg var litt nøytrale ellers hadde jeg nok ikke våget meg på de da de ble kjøpt inn, så ja men forandrer smak og det er jo en smal sak å bytte de ut;)
Ha en fortsatt fin fin dag
Klem Tone-C

Lilla Huset sa...

Åh Emma, jag är en riktig trädkramare jag. Tänk efter både en och två gånger innan du tar bort det andra äppelträdet. Träd ger ju både skydd mot väder, vind och sol och det kan behövas ibland. Du förändrar också intrycket av din trädgård och för att inte tala om, om du ångrar dig. Det tar lång tid innan de växer upp. Sedan har de en själ också, jo lyssna får du se. Körsbärsträd ska du egentligen aldrig beskära, ansa litet lätt, ja men var väldigt försiktig med beskärning. Tänk också på att körsbärsträdet är ett blödarträd, så gör det i rätt tidpunkt. Många kramar från en trädkramare!/Merja

Rosemary and Thyme sa...

Jeg er imponert over at du har begynt med hagearbeid allerede!
Jeg forstår godt at du fjernet det etter å ha forsøkt å beskjære det flere ganger. Noen trær tar seg ikke opp igjen hvor mye man prøver.
Det blir ihvertfall lyst og luftig nå!!!
Ha en fin dag
Klem Tove

Viola sa...

Det där gjorde du rätt, hade aldrig blivit kraftfulla träd annars..här är det grått och dimmigt, tror aldrig våren kommer på allvar..så himla segt känns det som..ha en skön fredag, KRAM

Jeanette sa...

äntligen är våren på gång , det är bara solen som ska visa sig tycker jag,
kram

Louise sa...

...och vilken härlig ny header du har! Tänk att tex en skjortärm kan vara så snygg på ett foto...:O)

färgtrappan/m-l sa...

Hej. Vi tänkte också fälla träd så vi får in lite mer ljus och några börjar bli för gamla och dåliga. Började räkna dem 1,2,3,4......13, oj då, blev det så många??
Ja i det här fallet behövs det och alla är inte så stora, men för det mesta har vi varit försiktiga med att fälla, för det är väldigt lätt att fler åker ner av bara farten. Ibland kommer det stormar med namn, typ Gudrun o Per som "hjälper" till att ta ner träd också. Det är däremot inte roligt.
Nä, då är det bättre att bestämma själv när de ska ner. Eller hur?

Ha det fint och akta dig för ryggskott /hälsningar från en som vet... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails