Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

fredag 19 mars 2010

Jeg tok en muffins jeg!


-Mamma, får jag ta en muffins?
-Nej inte till frukost. Du får ikväll.
-Ok....

Så hör jag att det rumsterar på köket samtidigt som jag är uppe på badet. Men vad nu då?
Halvvägs upp i trappen står min son, snart tre och ett halvt år,  med en stor muffins i begge händer och ett långt spår av smulor efter sig.

-Men vad gör du?
-Jeg tok en muffins jeg! så lägger han huvudet på sned, ler sitt bredaste leende och blinkar med sina stora svarta ögon.

Vad gör man? Helt plötsligt har Lilleman förvandlats från en söt liten unge som bara är snäll, till en som testar gränser och provar charmen maximalt. Ja, det är en fas och ja det går över, men uuuuuu så slitsamt det är till tider. hehe Och jag som har så svårt för att bli arg! Jag måste låtsas och så börjar jag garva när han flinar. För han är ju så snäll, egentligen. Men muffins till frukost, det går ju inte!


I förhållande till fönstret i förra inlägget. Jo, det är en yttervägg, så teoretiskt kan man sätta in ett fönster, om man får tillåtelse till det, men rummet har redan två fönster, mot gatan, så då blir det ingen vägg kvar till sängen. Ja, lite krångligt att förklara, men det är inte så noga. Den ytterväggen har inga fönster alls och de vi har kan inte gärna sättas igen för då ser fasaden helt koko ut. Jaja..

God helg!!




PS. Det är flera av följarna vars sidor inte är öppna, hade varit skojigt att besöka er också! Det gäller också några få av er som kommenterar. :)

21 kommentarer:

Forever Love sa...

Muffins til frokost går ikke;)men jeg måtte le når jeg leste, ser det for meg og ja Vad gör man? hehe.. gruer meg litt til den testingen begynner jeg..

Jeg har samme problem med maange av mine følgere synd..

Håper dere får en god helg!

Klem Tonje

Godastunder-tokigaidéer sa...

Låter mumsigt med muffins men kanske inte tillfrukost... men går det så går det. Jag ska försöka ge mig på att göra amerikanska muffins i morgon om jag hinner, har aldrig provat.

Ha en skön kväll
Kram Anna

Det vita dårhuset sa...

Hej älskade Emma....
Hur går det för dig med ALLT? Du vet vad jag menar....
Viist har man svårt att hålla sig för skratt när de små testar gränserna :-). DDom är ju så söta *ler*

Hoppas du har en grejt afton ;-)
Kramar i massor/Erika

Margrethes hus og hage sa...

Ikke alltid like lett å vite hvordan man skal takle alle situasjoner. Men enig med deg, muffins til frokost er ikke den beste start på dagen :)

Ønsker deg en fin helg. Hilsen Margrethe

Solveig sa...

Ja, plutselig står de der og har nådd oss igjen med enda et steg:o) Av og til kan man unne seg noe annerledes - sånt no' husker de, vet du:o))
Ønsker deg en flott helg.
Klem fra Solveig

Inger-Lise sa...

Ja, noen ganger er det vanskelig å holde seg alvorlig når man egentlig har mest lyst til å le av de små... hi hi.. Vi får holde ut å håpe at fasen med å teste grenser til det ytterste, blir kort!! ;)
Så fiiiin lampe dere har på soverommet. Og så kult med vinduet over sengen. Synd det ikke gir dere utsikten, men lekkert på soverommet ble det i hvert fall.
God helg til deg og dine. Håper formen hos dere er bedre! Klem IL

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag tänkte inte skriv om mitt jobb på bloggen men kan ju skriva om det här till dig och de som tittar in. Jag har ett jätte roligt jobb tycker jag och det är ju det viktigaste. Jag jobbar med nybyggnationer inom enbostadshus och inreder och väljer kakel och tapeter till våra visningshus. Som jag även möbleras och visar för kunder och m.m. Det var bara ett förslag med fönstret,för jag själv har ett fönster ovanför vår sänggavel och där har vi en jätte härlig utsikt. Tror du kan hitta foto i min blogg från mitt sovrum.

Ha det gott
Kram Anna

Mine Blomster sa...

Alle barn vil prøve seg. Det er så normalt. Men man behøver ikke være sint, men kosekvent...kansje innimellom. ...!! ;O)
Som å si at - ok da har du spist din, så vi andre får spise i kveld og du får ingen... !!
Det bruker å sette sine spor.
Jeg er fast bestemt på å ikke bli sint, men å merkere meg, før jeg blir sint. For blir jeg sint, har jeg selv latt det gå for langt!!
Men dådyr øyne og et hode på skakke...
Nei, hva kan du annet en å nyte ens vakre og litt lure barn ;O)

Kos dere videre . Takk for hilsner inne på min blogg. Har ikke vært så flink å kommentere inne på bloggene da det er litt heftigt her om dagene,ukene... med to pleiepasienter av mine barn, og meg selv som går rundt med feber men ikke kan sette meg ned...For mine barn trenger meg....Min mann og jeg bytter på det.. men det kan bli litt heftigt iblant. Men det er utroligt hva man klarer å komme seg igjennom!!!
Nei dette ble en hel avhandling...!!.

Ha en fin helg og kos dere videre med deres muffins ;O)
Klem

Stjärnor & Champagne sa...

Hahaha ja herregud.Han fixade det själv alldeles förträffligt. Mina skulle gärna äta muffins till frukost om diom fick. Ha det gott...

Kramkram Anne

Ellinor sa...

Tack för titten intill mej, min lilla Ellen väger nu drygt 2 kg och har kommit hem o mår bra.Muffinsen ser så goda ut, är nog själv frestad att ta det till frukost. Snyggt Fönster du köpt, jag har nästan exakt likadant men inga glas i.
Ha en Bra Helg
Ellinors Hus

Hanna sa...

Haha, ja de är söta dom små...
Muffins är ju alltid gott ;)

Ha en fin helg!

Violetta sa...

Å jo da, muffins til frokost er helt greit, i hvert fall en gang i blant :) Gutta spiste kanelsnurrer til frokost i går, bedre det enn ingenting. Her spises alt fra havregrynsgrøt, knekkebrød, taco rester, vafler...og i går snurrer. Skal man ikke ha variert kost da? ;-)

Skjønn lillemann! Ser han liksom for meg :)

Ocean showroom sa...

Haha, kake til frokost er vel ikke det beste! kjenner godt til disse små sjarmørene som setter opp sine vakre øyne når de gjør noe de egentlig ikke får lov til:)
Ikke alltid like lett å si nei...!

Ha en finfin lørdag, Emma!
Klem, Lene

Anonym sa...

hihi... sötis. *skrattar*
Gott med muffins till frukost! Jag har faktisk också tinade sådanna...
Vad kul om vi kan jämföra pelagonerna ;)

Ha en fin lördag!
KRam pernilla

Fånga dagen sa...

Hi hi, hur ska man kunna bli arg då, ja de är allt ganska uträknade de där små liven.
Ja men du gör ett titthål i väggen då ett sånt man har i dörrar vet ja så kan du stå där och småkika ibland utan att fråga om lov :)
Ha en skön lördag nu
Kramar Lena

Mine Blomster sa...

Emma, du er en nydelig mamma, og jeg tror nok vi alle hadde reagert likedan, i denne setting. Har ikke problem med å se din vakre sønns utrykk, og skakke hode som bare sier - beklager mamma, men det bare er sånn... ;O)
Hvem kan bli sint da... helt innerst.
Jeg hadde nok måtte trekke på smilebåndet ;O))))
Ha en fin dag med dine, Emma!
Klem fra meg
;O)

Vimsingen sa...

hah, jag förstår precis. Yngsta killen opererade bort halsmandlarna igår och blev innan operationen lovad hur mycket glas han ville. Nu är han dock ett dygn senare pigg men trumpetade i morse 5.30 ut att han vill ha glass nuuuu. Han fick dock vänta till efter frukosten....
Kram
Vilma

fyra vindar sa...

tihi..sicken liten luring..

en go helg till dig med
..miss sophie

Malin - I min trädgård sa...

Hahaha, vad jag känner igen det där. Min lilla son som är 2,5 år är likadan. En riktig busunge! MEn så otroligt charmig att man bara smälter :-). Och just som du skriver - man bara skrattar!

Hoppas ni har en skön lördagkväll!

Kram M

Violetta sa...

Glemte å si at jeg liker lysekrona di (nedenfor) Virkelig charmig! :)

Hanna sa...

De hittar allt på de små.
Kram
Hanna

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails