Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 28 januari 2010

Ordnung muss sein

Visst är det konstigt hur vissa områden i huset blir uppsamlingsområden? Hos mig har det alltid varit så att det har varit hallen och köket som bygger sig opp. Jag säger hos mig, för så var det också innan jag fick familj.

Men se här! Idag har jag tagit lite grepp om röran. Jag stack till till Granit för att köpa en svart A4-pärm för år 2010. Lite sen, jag vet. Nu hade de inga svarta pärmar, bara vita. "Får ni in svarta?" "Nei, men vi har esker." Hallå, jag ville ha en pärm, inte en låda...*suck*

Kom istället hem med lite annat smått och gott.
Väggförvaring för papper som ska in i pärmen. Som jag inte har - än. Skåpet till höger om byrån är ett IKEA Vättern badrumsskåp som blev över efter renoveringen.  Tror inte den finns längre. Den bara står där. Någon som vill ha den? Maila mig.


Hallen före...                                                            ....hallen efter


Här får posten ligga nu..... .                               ....och här håller vi koll på oss själva

Tavlan är en träplatta som låg och skräpade, jag målade den med tavelfärg och hängde upp den med svart snöre, så vi kan hålla lite koll på vad som sker.

Var en tur inom Slettvoll och fann en kul...eh...bricka(?) som var prissänkt med 50%. Fortfarande dyr tyckte jag. Gick ett varv och tittade på fina möbler och, hoppsan, så var den sänkt med 70%. Tack så mycket, sa jag och gick till kassan. Min älskling klarade faktiskt av att laga middag och städa undan maten innan han la märke till den. Då skrattade till och med han åt sig själv. Love u Käre!


Köksbänken före...                                                 ...köksbänken efter

Ordning och reda - i morr´n är det freda´. TJOHO!



45 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Roligt att det finns någon som gör likadant som en själv. Jag lägger en hög i köket en i hallen och en eller flera om jag ska vara ärlig på mitt skrivbord, som jag aldrig sitter vid då det är för mycket att städa undan. Blev lite inspirerad av dig, kanske jag ska göra något åt det i helgen...får se. Du har det jätte fint hemma, brickan var jätte snygg.

Kram Anna

Anonym sa...

Du vilket kap och snygg var den. Mmm sletwoll, mycket snyggt va? Ibland lönar det sig att göra ett par rundor i samma butik...Imorgon ska jag ha lösnäsa och peruk på stan för jag är med i tidningen.=)Sörmlands lopploella=)=)kanske inget att stoltsera med??Ha en skön helg!Annica

Anette Willemine sa...

Ja, men da var du heldig! Du får lete videre etter de sorte permene!

Ønsker deg en god helg!

Klem fra
Anette Willemine

a piece of happiness sa...

Den fina 3-våningsbricka var superfin. Vill du jag ska kika i Stockholm efter svart pärm?

Kristine sa...

Det er så utrolig godt å få laget litt system i rotet! Nå kjente jeg at jeg også skal ta meg på tak. Takk :)

God natt og klem

Elle sa...

Ta det inte så allvarligt att din man inte såg brickan, jag målade en gång om ett helt sovrum utan att min man kommenterade det! Visst har vi alla "gömmor" där allt blir stående. Mitt värsta rum är tvättstugan, där landar allt som inte hittar plats i resten av huset!
Kul att hitta hit, fint har du det!
Kram Elle

Bo med Lena sa...

Ønsker deg en flott helg! Hvis det er noen trøst er det kaos her også:)

Anonym sa...

Hej Emma!
Hur tar man bort spärren så man kan gör bilden större? Tacksam för hjälp,tänk på att jag är amatör i dessa sammanhang=)Tjing Annica

Malin - I min trädgård sa...

Åh vilken snygg postförvaring! Vilken bra smak du har Emma! Alltid roligt att få se bilder från andras bilder...

Ha en härlig helg!

Kram M

Elsa och Helena sa...

Hej! Det där med att samla saker på vissa ställen, har man nog med sig hemifråm. Jag samlar allt papper på en köksstol och det retar mig så! Men så gjordes det hemma och det är väl där det kommer ifrån.

Idag har jag faktiskt gjort som dig, smalat det på ett ställe, nämligen i en av förvaringskorgarna i kösskåpet.

Jättefina bilder du visar och så fint du har det.

Trevlig helg

Kram Helena

Malin - I min trädgård sa...

Ja det där är den tråkiga baksidan med belöningar - man måste göra det tråkiga först :-D. Men nog är du värd en bukett iallafall?

Nää, inget kejsarsnitt hoppas jag, däremot en igångsättning som är planerad. Sedan vet man ju aldrig vad som händer... Men det känns jättespännande! Snart får jag träffa mitt lilla barn!

Tack för din hälsning :-).

Kram M

Malin - I min trädgård sa...

Vad trist att det slutade med kejsarsnitt. Men är det akut så är det ju en annan grej. Jag blev ju igångsatt med Plutten också, så på det sättet är jag lite förberedd. Nu oroar jag mig mest för att lillknasen ligger på tvären och har gjort det i två veckor nu... Så vi hoppas det fungerar med vändningsförsök på måndag, annars blir det väl snitt även för mig, gissar jag. Kan ju inte föda på tvären, haha, så bred är jag inte iallafall ;-).

Tack så mycket! Behöver peppning :-).

Kram M

Jakten på drømmehuset sa...

Hei:)
Kor praktisk du har gjort det, og samtidig fint:)
Ha ei fin uke!:)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Halloj! Vad du fixar och trixar och hittar praktiska lösningar till ditt hem. Jag håller på och letar ihjäl mig efter en griffeltavla som jag VET ska finnas. Hos mig/oss är det köket som blir belamrat, all denna post:-(
Kram,
Regina

Dona blogg sa...

Fint du fixat! Ordning & reda önskas här också...
Men nu är det fredagsmys och röran får vara :)

Ha en härlig helg!
/Pernilla

Violetta sa...

Så fint det ble, og så smart med tavlen da! En slik skulle jeg hatt! Brickan!?!... jeg lette på alle bilder, men fant ingen brikke. I mitt vokabular er brikke en duk, hehe... så jo det fine etasjefatet til slutt, lekkert!!!, men hva det egentlig heter på norsk vet jeg ikke. Så mannen din så det ikke, hehe? Velkommen i klubben! Her går det både vinter og vår før ting oppdages. Noen ganger blir man irritert/sjokkert, og andre ganger er det like greit ;-) Har du ikke plass for Ikea-skapet altså? Synes det passer fint der du har det - speil fra alle kanter. Hvor bredt og høyt er det, og hvor mye skal du ha for det?

Stor helgeklem herfra...

Hanna sa...

snyggt.
ha en bra helg.
Kram
Hanna

HønePøne sa...

Kjekt å få ryddet opp litt! Og pent ble det... :)
Angående retroputene mine tror jeg at de blir byttet ut ganske kjapt.. Pent hos andre, men passet ikke så godt inn hos meg... ;)Men det måtte jo prøves ut!
Ha en fortsatt fin helg!
Madeleine

Hanna sa...

fint
ha en bra helg.
Kram
Hanna

Villa Solgården sa...

Ja i hallen landar både det ena och det andra!! Vi köpte också en "postlåda" för ett tag sedan, fast i trä från Indiska.

Du har så fint i både kök och hall!!

Trevlig helg!
Sanna

Smultron på ett strå sa...

Hej, vilken fin blogg du har, och vilken fin hall! Visst är det käckt när butikspersonal är engagerade - same/same but different??? Jag köper svarta pärmar på t ex Clas Ohlson, brukar vara ok pris där, men de är vanliga basicpärmar. Ha en trevlig helg//Maria

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Emma.
Så rent och snyggt du verkar ha det, renskalat, det skulle maken min gilla,inte så brokigt som jag har det.Måste fråga, är inte dina bilder klickbara, det kommer upp en konstig text när jag klickar på dem, du kanske skyddar dem, på något vis, i så fall förstår jag, men för en som jag som älskar bilder, så försöker jag förstås se dem större när det går.
Men de är jääääääääääääääääättesnyggt, i alla fall.
Vad du menar för ett skåp fattar jag inte.
Ha en underbar helg.
Krma Zara

Ann sa...

Du har virkelig orden i sakene dine! Pent ble det jo også! :)

Jeg har en award til deg på bloggen min i dag.

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Viola sa...

Nog kom du hem med fina fynd...:0) här har man loppat sig på östgötaslätten coh idag har vi haft köldrekord här i Ö Husby, -28 på morgonen, hej och hå...ha en skön lördagskväll,kram

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Vårt grannområde är pitoreskt till viss del ;) Många av villorna är området är gamla och jättecharmiga men sen har vi även utsikt mot några senapsgula 80-talshus och på baksidan finns ett helt getto av tråkiga 70-talsvillor.

Ordning och reda gillar vi! :)
Själv har jag en tendens att gömma undan sådant som ligger och skräpar i skåp, lådor i källaren osv, bara för att jag ska slippa se det framme.. Men nu har jag börjar rensa och fixa ordning i mina skåp men det dröjer inte länge innan där blir påfyllt med nytt!

Trevlig helg!
Kramar

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Attans då, skicka iväg ett meddelande men det kom inte med... Könstigt!

Vårt grannområde är pitoreskt till viss del med gamla charmiga villor, men sen har vi även utsikt mot lite mindre charmiga 80-talsvillor i senapsgult och på baksidan finns ett getto av 70-talsvillor nära inpå, tur att vi knappt har ett fönster mot den sidan iaf ;)

Här samlar jag grejer i skåp och lådor och i källaren, brukar bli att jag gömmer undan det jag inte vill se!
Men har blivit lite bättre på att rensa undan och nu är skåpen relativt irodning, men det dröjer nog inte länge innan de råder kaos därigen...

Men ordning och redan ska man ha, för man mår så mycket bättre av att ha koll på allt!

Kram kram

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Aha... Är nog inte så läskunnig idag! Får skylla på förkylningsviruset... *blink*

Anonym sa...

flotte, flotte kjøkkenet til Emma altså!!!! :D

Heia på deia :-)

Håpe du får en superduper søndag!!

Ligg en liten utfordring til deg på sia mi ;)

Søndagsklem fra susanne!

Fånga dagen sa...

Ja det må jag då säga var ordning och reda det. Vad fräscht du har det.
Skulle gärna ha badrumsskåpet men psst det finns ingen plats nu.
Vilket fint våningsfat du hade i köket förresten, det tyckte jag var en utomordentlig idé att ha burkar tex på.
Ha en bra måndag nu
Kram Lena

Moa sa...

Vilka härliga bilder du visar!! Såg precis att du redan fått 2 Awards och nu en till av mig, för att du har en så inspirerande och varierande blogg. Titta in till mig så får du ser mer....

Kram Moa

Daniel sa...

Så fint å praktiskt- fröj för ögat!

Ida sa...

Ja, varför blir det alltid kaos i hall och kök. Snyggt ordnat! första delen av vår bänkskiva när man kommer in i köket är ALLTID full med grejer, jag har försökt med diverse lådor och fack, men det hjälps inte!

Ha det gott
kram Ida

Gnistrande snö sa...

Vill bara tassa in här och tacka för dina rara kommentarer, blir så glad.

Ser att jag missat en massa spännande sedan jag sist kikade in här, vilket vackert och spatiöst hem ni har.

Ha det så gott!

Kram
Katarina

Catherine sa...

You look busy tidying...for myself i will continue mine as soon as possible. MYy daughter did some this week end too.Have a good week catherine

Mina dagar sa...

"brickan" är superfin!
Ditt kök är så fint och då har jag ju inte sett hela!
Hoppas du mår bra där borta i grannlandet!
/Eva

annika sa...

Jo det är lätt att lägga ifrån sig sånt som snabbt växer till högar. Då jag tänker efter och plockar undan efter mig kan jag se att det kan smitta lite i familjen.
Kram annika

A Seaside House sa...

Fine tips til organisering, likte det etasjefatet ditt! Koselige bilder fra hjemmet ditt også!

Ha en riktig fin kveld:)

Solveig sa...

Så praktisk og flott på en gang! Må visst ta meg en rydderunde i mitt hjem også:o) Håper du finner dine sorte permer - det er noe med at har man sett noe for seg... så blir det ikke helt riktig uten:o)))
Ha en fin kveld.
Klem fra Solveig

Inger-Lise sa...

Elsker orden og system, og skulle ønske jeg fant noe som fungerte her... Blir gjerne sånn at vi samler ting i bunker som vi flytter med oss rundt om i huset. Phu.. må kanskje ta turen innom Granit jeg også for der har de såååå mye fint! :-)
Veldig kreativ og lekkert med fatet på kjøkkenet også. Vi har åpen kjøkkenløsning og ser rett inn på benken fra både spisestue og stue, så noe elegant system hadde vært smart her også! Samtidig som det er deilig å ha det man bruker mye tilgjengelig!
Håper alt er bra med deg. Sender store varme klemmer igjennom snøværet ;)

Nilla Q sa...

Det är alltså SÅ man ska göra...! Gå flera varv i butiken tills varorna får ett passande pris!;)

Kram Pernilla

Peters Projekt sa...

Hej söta Emma och stort TACK för din trevliga utmärkelse - jag blev jätteglad av att vara med i ett så fint sällskapet som de övriga sex bloggarna utgör! Jag ber om ursäkt för att jag inte hört av mig förrän nu . . . mycket att göra med barn, hem och arbete. Väggen blir så sakteliga klar för varje dag som går ;)

Ordning och reda kan vara både praktiskt och vackert av allt att döma. Tänk vilken skillnad det gör med förhållandevis enkla medel.

Skrattade för övrigt gott åt din beskrivning av dina "små ivriga hjälpare" i köket. Jag känner igen mig när det gäller att ta några djupa andetag. Ann är bättre på det än jag - att acceptera kladdet alltså :D

Var förresten en sväng i Oslo förra veckan och tog vägen till city via den nya, stora tunneln "mellan Tusenfryd och Kolbotn". Piggdekksgebyr på 30 kr/dygn känns helt OK.

Tack ännu en gång för din utmärkelse! Jag blir väldigt smickrad!

Ha dééééé!

Peter

P.S.
Apropå bröd - har du provat brödet från Åpent Bakeri? Dom bakar bröd som gör mig riktigt glad! Brorsan bor alldeles inpå bakeriet bakom Slottet - det blir många härliga frukostar med färskt bröd vill jag lova ;) Deras scones med bringebærssyltetøy på . . . ojojoj!

Maria sa...

Hej Emma!!


Du som är så duktig på layouten. Vet du vad som kan ha hänt med min räknare.. Det har bara slutat räkna :( åå det känns så tråkigt.

Hoppas allt är bra med dig och att du får en fin fin kväll

Kram Maria

Elsa och Helena sa...

Välkommen att delta i min lilla utlottning!

KRAM

Carin sa...

Hej,

Vilken fin blogg du har. Dig ska jag fortsätta att följa.
Hälsningar

Carin

Margrethes hus og hage sa...

Det er noen plasser det hoper seg opp med ting, ja. Hos oss også :)
Det var lure løsninger på problemet! Fine oppbevaringsting :)

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails