Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

söndag 6 december 2009

Glöggtest 4 Tindra Glögg Choklad & pomerans

Emmas Utsikt presenterar den fjärde och siste testen i en helt subjektiv glöggtest. Panelen består liksom tidigare av - mig.

Tindra Glögg Smaksatt med choklad & pomerans 2,2%
"Vi såg det som en utmaning att skapa en premiumglögg som har den perfekta balansen mellan trend och tradition. Att försöka hitta moderna smaker och gifta dem med en traditionell glögg. För att lyckas behövde vi använda allt det kunnande och den erfarenhet vi samlat på oss under hundra år. Resultatet blev en modern men ändå klassisk glögg. Tindra är framställt av Cabernet Sauvignon, noga utvalda kryddor och har dessutom fått en subtil ton av Choklad & Pomerans. Fungerar lika bra på den stora vinterfesten som till pepparkakorna där hemma."


Stora fina ord, men håller de vad de lovar? Det verkar ju onekligen läckert.
Drack den varm utan russin och mandel, liksom vid de andra testerna.

Omdöme: Nej! Nej! Nej! För en miss. Är detta det de kommer fram till efter att ha använt sitt kunnande genom hundra år? Glöggen smakar vinäger.  Inte smakar det glögg, inte smakar det modernt och trendigt, men ändå traditionellt. Detta är inte gott, med godvilja kan jag säga ok, en liten, liten eftersmak av choklad när glöggen runnit ner för strupen.
Då tar jag hellre en kopp varm choklad med vispgrädde.

10 kommentarer:

Lilla Lycksta sa...

Hej Emma!
Tack för din gulliga kommentar hos mig, för då kunde jag hitta till dig. Så fin blogg du har. Jag kommer gärna tillbaka till dig. Ha en fortsatt fin adventshelg.
Kram Camilla

syster doris sa...

::håller med dig! Hederlig glöd gäller!
Kram Tina

Det vita dårhuset sa...

Vad bra! Då vet jag vilken glögg jag INTE ska prova ;-)

Hoppas du får en super trevlig advent! Kramen Erika

Ocean showroom sa...

Får man kjøpt alle disse gløggene i Norge? Har aldri smakt noen av dem jeg.
Ha en kjempefin søndag!
Nå skal vi snart bake rundstykker:)
Klem, Lene

Ocean showroom sa...

Har ikke sett slik gløgg heller, men kanskje de har noen varianter på vinmonopolet?

Våre barn er bare 2 og 4 år, men Disney var helt topp! Og alt var lagt opp så bra. Vi tilogmed leide triller i parken til dem, så kunne de sitte oppi dem når de ikke ville gå selv. Er jo et stort område! Var jo ikke alle karuseller og lignende de kunne være med på, men det er jo sååå mye og se! Og så treffer man jo stadig på noen Disneyfigurer som vandrer rundt i parken. Ellers var det show og parader som gikk hele tiden. Anbefales for både liten og stor:)
Vi reiste kjempebillig med RyanAir fra Torp. Men det skal jo sies at det ikke er særlig billig å være der, man vil jo kjøpe ALT!:)

Nå har vi akkurat tatt siste brett med rundstykker ut av ovnen, og skal ta de med til besteforeldrene til barna for lunch:)
Klem, Lene

Ljuva Lantliv sa...

Hej! Är mannen din på bättre humör idag *ler*?? Hoppas ni får en mysig andra advent i alla fall. Kram Anna

Violetta sa...

Takk! Dette var en meget nyttig test altså. Nå vet jeg hva jeg skal kjøpe om vi krysser Kjølen i løpet av desember...nr. 2! :) Har aldri kjøpt svensk gløgg før, men dette blir kanskje året!

Ellers alt vel skjønner jeg. Missunner deg din energi og oppfinnsomhet... Ser ut som dere koser dere masse sammen, og det er bra! Godt å få være hjemmemamma også :)

Klems

Villa Solgården sa...

Usch, som vinäger, det låter inget gott!!
Vi hade glöggkväll i går, drack årets och smålandsglögg och blossa och... det mesta! ;)

Viola sa...

För mig ska det vara den hederliga starkglöggen, den är absolut BÄST! Ha en fin vecka som kommer, kram

Bianco sa...

Tack för din subjektiva glöggtest! Tänk vad mycket bättre än att läsa producenternas egna "fina ord". Undra om de smakat på den själv??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails