Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

måndag 14 december 2009

En studie i vitt

Efter middagen idag bakade barnen och jag pepparkakor. Varje år gör jag stora hjärtan som jag skriver våra namn på och hänger i fönstret. Det gjorde min bästa kompis mamma varje jul när jag var liten och jag ville att min mamma också skulle göra det, men icke. Kan ju kanske bero på att vi inte hade någon stor hjärtform. *hihi* I år var första året som barnen ville vara med.



Men hörni, visste blir det stökigt med barn på köket! Jag försöker att vara tapper och tänka, bättre att baka än se på TV, om och om igen som ett mantra, men ibland undrar man ju.*eeeh*
Barnen var ivriga och kladdade, tryckte och åt. Skrek i falsett som en tvååring utan språk gärna gör, men de var glada. Om några år när småtrollen är större kanske jag kan bjuda på några romantiska bilder av lyckliga barn i vackra förkläden som hjälper mor i idylliska omgivningar. Men idag, idag kan jag bara bjuda er på detta och hoppas att några av er känner igen sig.



24 kommentarer:

Unknown sa...

Det er "godt" å se at kaoset herjer andre steder også nå i baketiden før jul. Ånond fikk i seg så mye pepperkakedeig her om dagen at det kom opp igjen etter 1/2 time- ikke bra mor.. Følger med deg her inne- veldig koselig blogg!!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ååhhh visst är det underbart med små barn som bara ääälskar att baka och kladda ;-) Våra barn är stora nu och jag kommer absolut ihåg hur jobbigt det kunde vara att få städa heeela köket efter en bakstund...men jag saknar det faktiskt nu...

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag säger bara njut och försök att stå ut. Mina pojkar är nu 14 och 16 år och vill inte baka pepparkakor. Men förstår dig.....
Jätte härliga bilder.
Kram Anna

ChatrinesLiving sa...

Hehe, her var det søl;)
Sånn blir det med baking og barn:)

jeg skal nok ikke bake noe i år, kansje vi får tid å pynte et pepperkakehus. Mine barn er så store nå, så de bryr seg ikke så mye om den bakinga. Og jeg er for det meste på jobb, så vi får kjøpe noen i butikken denne gang.

Så vakre luciaer du har i vinduskarmen!

Finfin kveld til deg!
Stor klem fra Chatrine:)

Signe 1 sa...

Ja visst blir det lite 'stök' när kidsen är med, men det är ju så mysigt;-)!! Mina är för stora nu för att ens vilja vara med, fniss..

Kram sofia

a piece of happiness sa...

Håller fullständigt med dig men vi får vackert bita ihop. En dag står vi där och längtar efter barn-barn. ha ha

LiseLotte

Inger-Lise sa...

He he he.. JA, kjenner meg i det bildet der. Vi hadde i tillegg besøk av venner med barn, så her var der fire barn 0-3år høye på pepperkakedeig som fløy rundt. (for ordens skyld lillebror på 9 mnd fikk ikke noe pepperkakedeig da..) ;) Men veldig koselig med store hjerter med navn på, det skal jeg prøve å huske på neste år. Orker ikke mer pepperkakebaking i år!!
Så veldig fint Lucia tog du har. Synes det er så koselig med Lucia, en slags lysfest midt i mørke desember! :-) Klem

Violetta sa...

He-he-he...kjenner marerittene kryper frem fra glemselen. Må innrømme at jeg ikke var/er så tålmodig som deg, så det har blitt ferdigkjøpt i mange år allerede. Men...som du sier, tenk på alt det gir tilbake. Det er minner og opplevelser som former oss både i sinn og skinn, så her gjelder det å pøse på med mange gode! :)

Lekkert kjøkken forresten!

Rosemary and thyme sa...

Herlig at barna får utfolde seg.
Disse stundene er noe de tar med seg resten av livet.
Så får du nok bære over med at storengjøring er neste post på programmet, he, he.

Klem Tove

annika sa...

Jag känner igen hur det kunde vara då alla skulle vara med. Ibland var de med en stund sen gick de och gjorde annat. De tröttnar ju så fort.
Kram annika

Thorins Trädgård sa...

Hej Emma, vilket kanontips, hjärtan med namnen på i fönstret. Om jag hinner ska jag försöka göra det.

Här får du ett annat tips tillbaka. Min svåger gjorde en mulltoa som pepparkakshus. Det var supergulligt, allra helst när de små söta, rosa skumtomtarna stod och köade utanför.

Det är attiraljerna som gör det ;D

Marit

Brabourne Farm sa...

This looks like the mess my husband makes when he cooks and guess who has to clean it up! Leigh

Louise sa...

Oh vad du är duktig som har barnen med. Jag har litet dåligt samvete faktiskt för att jag varit så dålig på att ha "köks-och bakhjälp"... Ha en fin tisdag!

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Kul att få se en liten köksglimt! :)

Snyggt kök med en superläcker tapet eller är det stora kakelplattor?

Min erfarenhet är att det inte blir mindre stökigt ju äldre barnen blir, snarare tvärtom he he! Men o andra sidan så mycket roligare och så kan de ju hjälpa till på ett helt annat sätt...
Vänta tills nästa jul! :)

Ha en fin dag!
Kramar Linda

Jannickes Hjemmekos sa...

Akk ja, romantiske fremstillinger av søte jenter med fletter og hvitt forkle og bittelitt mel på nesetuppen - mmmmm. Men nei, det er nok ikke slik det er i virkeligheten. Virkeligheten er vel heller at vi glemte å sette håret i strikk og det oppdager vi når vi står der tilgriset med deig opptil albuene. Men uansett; kos er det. Stikk innom bloggen min og se hva du inspirerte meg til å lage.

Ønsker deg fine førjulsdager.

Catherine sa...

oh ,well you had a lovely evening!they will have good souvenirs! catherine

Vimsingen sa...

Kan berätta att jag har jobbat som kokerska på kollo och förskola. 16-25 barn som ska baka.....
Denna kariär lämnade jag snabbt bakom mig....
Kram
Vilma

Malin - I min trädgård sa...

Hahaha, jag känner igen det där :-). Jag förstår inte de som faktiskt får till sådana vackra bilder med barnen med lite mjöl på kinderna... Impad!

Ha en bra vecka!

Stor kram M

EvaB sa...

Mysigt... Säger jag med vuxna barn.
Kram Eva

Villa Solgården sa...

Haha! :)

Kul idé med hjärtan i fönstret!!

Kram kram!

Fånga dagen sa...

Det där är en fas i livet som man måste igenom bara, men det är ju så mysigt när man håller på.
Kram Lena

Mina dagar sa...

Ser ut som om någon har haft kul!

Lina ♥ C´est la vie sa...

hihihi.

Jo ang träden. Eller hur?! Fii faseiken vad de ser ut. När vi flyttade hit så beskärde vi det för hårt o nu får vi dras med detta virrvarr. Där lärde vi oss nåt. ska visst inte kapa allt nsäta gågn sägs det på handelsträdgården, hihi.

Elsa och Helena sa...

Vilken fin idé med pepparkakshjärtana...och du är tapper som står ut, jag kan ångra att jag bakade så lite med min flicka när hon var liten.
Vi ska ta igen lite i helgen och baka lussebullar:)

Kram Helena

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails