Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 19 november 2009

Traditionella detaljer

När jag fyllde 30 bodde jag singel med mina hundar i en central tvåa med stor balkong. Om någon berättat för mig att jag få år senare skulle ha min drömman,  två små barn, stort hus och trädgård hade jag väl bara skakat på huvudet och skrattat högt. Men så blev det.



Jag vet inte om det är det att jag blivit mamma, hormoner eller att jag rätt och slätt är ganska sliten, men oj så blödig jag blivit. Gråter en skvätt för de mest fåniga saker på TV och i tidningar. Av glädje, ledsamhet eller medkänsla.



Jag har alltid varit en familjemänniska, men nu, efter att jag fått min egen, mer än någonsin.
Familj för mig hänger ihop med traditioner och vilken tid på året är mer traditionsbunden än julen? När jag fann den här julkalendern hos Praktfull efter tips från Fyra årstider slog mitt hjärta ett extra slag. Några av er kanske har märkt att jag är väldigt glad i detaljer och den kalendern har verkligen massor av dem. En sån kalender man kan ta fram och titta på tillsammans med barnen om och om igen. "Ser du hunden? Var är tomten? Vilken färg har katten?" Dessutom är den helt bedårande i sitt uttryck.



Som extra grädde på moset fanns den som kalendervykort också, så nu ska den skickas till småkusinerna och barnens bästa kompisar. Mina småtroll älskar att få vykort och det gör säkert andra  trollungar också.



10 kommentarer:

Catherine sa...

i love the vintage calender!!! your children must be impatient, nice evening catherine

mitt gröna hjärta sa...

Hej Emma, kul att du hittade till mig så jag kunde hitta hit! Visst blir man blödigare efter man fått barn, ta vara på tiden för den går såååå fort och snart är barnen stora! Vacker kalender du hittat, mysigt att man snart får ta fram kalendrarna och börja nedräkningen...
Ha dte gott, Jenny

Nilla Q sa...

Ja, visst kan hela livet vara som en enda lång överraskning ;) Men vet aldrig vad som ska hända - men jag antar att det är lika bra det!

Vilken vacker kalender! Som en tavla, och som du sa, med en massa detaljer. Underbar!

Kram Pernilla

sylvia sa...

nydelig julekalender dette er,
klem fra sylvia

Catherine sa...

Emma , the lampe is from ...IKEA, I'm fan of it! but i had it for a long time ,i can't see it in the catalogue ,i went yesterday to get a bed for my dogs and a laundry basket , autumn cleaning! before xmas. have a nice evening xxx catherine

Två systrar sa...

Jag tror att blödigheten kommer med åldern och är något bra! Det visar på förmåga till medkänsla och att man har massor av kärlek och känslor i kroppen...jag var gråtmild innan jag fick mina barn men efter...ojojoj...för att inte tala om efter min olycka...jag har blivit starkare men mycket mjukare om du förstår :-) Vad snygg trappen blev efter målning..inte samma trapp!!! Får vi länka till dig? Kram C

My home is my Castle sa...

For noen nydelige julekalendere :))

Klem,Kari

Ida sa...

Jag hamnade också hos prakfull efter att ha varit inne hos fyra årstider. Visst är de helt fantastiska!! Jag vill också ha en sådan julkalender!! undrar bara om Hugo vet att uppskatta den... just nu verkar det bara var spindelmannen som gäller. Jag som lovat mig själv att inte köpa hemska hjältefigurer har nu försett honom med både spindelmannen- mössa, tröja, figur och en liten väska.. ibland blir jag inte klok på själv ;)
Kram kram Ida

Shabbycharm sa...

hei .. det er vel en av de vakreste julekalenderen jeg har sett noen gang:O)
ha en fin helg.
klem bella

Tulip sa...

Å for en vakker kalender. den minner meg om min barndoms jul!


God helg til deg og dine!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails