Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

onsdag 25 november 2009

Julblommor kurskväll 3

Kurskväll 3 i julblomsterdekoration arbetade vi med hyacinter/svibler, azalea, minituja och ljus. Huvuduppgiften var att klä lökarna och azalean med mossa, för att sedan pynta efter eget tycke och smak utifrån det som var oss till hands.

    

Har ni tänkt på att lökar inte måste stå rakt upp, utan med fördel kan ligga ner? En mossinklädd lök i ett fint glas blir en perfekt förjulspresent.



Kring azalean lindade jag en krans av järnek/kristtorn. I bakgrunden en minituja, förlängd med enris och pyntad med minikulor och silvertråd (Calocephalus brownii).
 


Till sist pyntade vi ett ljus, några använde mossa, kottar och andra växter, jag valde en enklare variant med kanel och stjärnanis. Se inte så noga på ljuset som sådant, vi betalar bara 200kr för materialet, då blir det inte de finaste höga vita stearinljusen.

Med blommor som med allt annat gäller smak och behag och det är inte alla saker vi gjort på kursen, som jag personligen tycker är så snyggt. Men det är väldigt inspirerande att tänka nytt, testa nytt och försöka tänka mer på den som ska få uppsättningen. Kanske han eller hon faktiskt vill ha en liten minigran med guldstjärna på toppen, även om inte du vill det.

Lek med materialet, det är så lustbetonat!



18 kommentarer:

Louise sa...

jag blir riktigt sugen på att själv sätta igång och experimentera med naturmaterial, kanelstänger, nejlikor och annat du visar :O)

Millas hem sa...

Jättehärliga pyssel! Stack precis ner ett par hyacinter i en kaffekopp!=)

Kram Camilla

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Vad fint du har klätt in alla växter med mossa, och vilken kul ide att lägga den ena hyacinten ner!

Du måste se min kreation i bunken som jag köpte! ;)

Önskar en trevlig fortsättning på dagen!
Kramar Linda

Rosemary and thyme sa...

Nå ble jeg veldig inspirert!
Flotte arrangement du har laget!

Ha en fin kveld!

Klem Tove

Anonym sa...

Hi Emma , i like the candle with cinamon! i've planted bulbs for xmas too.Have a nice evening catherine

Lauras gård sa...

Roligt att du hittade min blogg! Det är alltid kul att titta runt på bloggar man inte har besökt tidigare. Kul att besöka din fina blogg, så många härliga bilder! Kram Stina

Ocean showroom sa...

Det måste vara jättekul att gå på den kursen. Jag blir ju inspirerad som sitter här och ser på bilder och läser. Ha en fin kväll, Emma! Kram Alexandra

Margrethes hus og hage sa...

Så mye koselig det var å se på her :) Sikkelig inspirasjon.

LjuvligtLantligt sa...

Vad fina kreationer, blir grymt pysselsugen.....
Den där kusren verkar lockande just för att få inspiration..
Kram Git

Anna Fredag sa...

Vad fint det ser ut! Jag blir också sugen på att fixa med julblommorna nu, har inte kommit till skott ännu! Roligt att gå kurs och få ny inspiration. Kram!

Anonym sa...

Schyssta lökar=)=)julen inbjuder verkligen till kreativitet. Måste nog plocka fram en och annan bytta och börja skapa med blommor.
Annica

Stjärnor & Champagne sa...

Hejsan...Tror inte att jag har tittat in hos dig innan. Tack för att du skrev några ord hos mig. Vilken fin blogg och måååånga fina bilder. Kommer tillbakak,

Kram Anne

Berthas Oldebarn sa...

For en fin blogg du har Emma! Kommer tilbake!
Takk for koselig hilsen hos meg!
Klem Hege

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Emma.
Jätteläckra juluppsättningar, så fina mustiga gröna och vita färger.
Jag hade gärna varit med på den kursen.Ljuset är hur fint som helst.
Kram Zara

annika sa...

Verkligen intressanta blomarrangemang. Du fotar bra och dessutom recenserar du från din Glöggprovning ♥. Bra för då vet man lite mer inför Glöggtiden.
annika

Nilla Q sa...

Härliga blomsteruppsättningar du gjort! Det är pyssel i min smak, även om jag inte kan nånting om blommor. Men det är kul att kombinera färger och olika material, man vet aldrig hur det slutar ;)

Kram Pernilla

Stina sa...

Vad mysigt att få pyssla med blommor och sådant.:-) Kram

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Emma
Tack för din gulliga kommentar,Emma,var gång jag kollar in på din blogg så tänker jag oj nu är det Emma som ser så bra ut, du är jättesöt.
Jo vi har en kul präst, och det är 24 fönster av alla möjliga slag, en del är jättefina och en del inte. Snällt att du berömde mitt.
Tack igen.
Kram Zara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails