Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

söndag 25 oktober 2009

Le Quattro Stagioni på en och samma gång

Efter att ha stått opp i ottan med barnen, bakat paj, gått på barnkonsert på Parkteatret, städat huset, haft middagsgäster och lagt barnen sitter nu jag och min Käre i var sin soffa med var sin pc/mac. Vi är lite slitna båda två tror jag.
Dagen har varit låååång, men väldigt trevlig.


Jag hittade ett smaskigt recept hos Madame Petité som jag verkligen rekommenderar. Vi åt päronpajen kall, efter en höstgryta och oj, jag känner att jag åt allt för mycket för magens bästa.


Nu fick jag också anledning att hänga upp lyktorna som jag köpte för en tid sedan. Men det fick hålla med hälften, sen frös fingrarna nåt så sjukt. Vi hade ju Monster till att välkomna också. Beklagar oskärpan, men jag klarade inte att stå still i kylan utan jacka.


Middagsgäster har vi inte ofta här i huset, vi är så dåliga på att invitera. Mycket prat och lite action. Kastade mig, bokstavligen, ut och klippte av de finaste rosorna rätt innan gästerna kom. Tog med blixt här, fast jag egentligen inte är fan av det.


Slutet av oktober och fortfarande bjuder hagen på sådan prakt. Jag tycker det är så härligt, och plötsligt känns julen ganska långt borta.
På Plantagen igår var det helt surrealistiskt. Vintern var där med tomtenissar, granbarr och lingonris överallt, samtidigt som lökarna lovade en ny vår och resterna av sommarplantorna såldes ut, sida vid sida med höstpumporna.
Det var som om hela året kom över mig på en och samma gång och jag kunde helt plötsligt inte få mig till att köpa den söta dörrmattan med God Jul på. Det fick bli den ena pumpan, det är ju trots allt höst.
Ni som jobbar i butik måste ha det helt speciellt tänker jag?

8 kommentarer:

Lantliv på Holm sa...

Hej Emma!

Hör att ni haft en fin helg! Så vackra rosor du har kvar och va FINT det blev med alla lyktor!

Vi hade också middagsgäster igår - mysigt med söndagskväll tycker jag.

Ha en fin vecka!

Mvh Camilla

Karna sa...

Mmmmm paien så utrolig god ut, og ikke minst var det sååå koselig med alle lyktene i hagen!

Vimsingen sa...

Så fint det blev med alla lyktor! Visst känns det ibland som man är mer trött efter helgen än efter en veckas jobb... Bäst att påminna sig ibland om att helgen är till för vila.
Kram
Vimsingen

Lilla Blanka sa...

Hej!

Åh wow vad mysigt med alla lyktor så där!!!

Päronpajen ser ur-god ut ♥

Kram
Mia

Ps det är klart att du kan "få till något sånt" som min bricka, det är inte svårt alls, bara plocka ihop lite saker/bilder som du gillar och lägg under ett glas :)

Catherine sa...

Many thanks for your coments.Please will you keep me a& piece of your tart? it tastes goodq; i like your photos of the roses, they've got a nice color and the lights are a good idea! i wish you a good evening. catherine

Louise sa...

Ja när man har så där fina rosor ännu i trädgården kan jag tänka mig att det känns en aning avlägset med jul...
Supersnyggt med lyktorna!

Vardagslyx sa...

Vad fint du gjort med lyktorna! Såg så mysigt ut.

Roligt det där du skrev om upplevelsen på Plantagen. Ibland kan jag verkligen, om än bara för ett ögonblick, få stanna upp och tänka efter vilken månad och årstid vi befinner oss i...

Kram Pernilla

Margrethes hus og hage sa...

for noen herlige roser :) det er koselig å plukke inn, og særlig på denne tiden av året er det ekstra hyggelig med noe fra hagen.

Så vakre lykter du har hengt opp. Det så jo skikkelig idyllisk ut :)

Hilsen Margrethe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails