Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

onsdag 30 mars 2011

Nej, det är nog kört alltså



Trots att min egen lilla solstråle gör allt hon kan för att få fart på pelargonerna ser det inte ut som om de har klarat vintern. Hon har sprungit fram och tillbaka, helt naken, med sin lilla vattenkanna och klättrat upp och ner på pallen och vattnat alla krukorna i tur och ordning. Det blev många fina bilder av det, men hon ska få slippa och sin visa lilla rumpa här....

Längtar till påsken, då blir det en tur till Rockdala, ett pelargonparadis på jord. Jag ska leta fram några bilder därifrån och uppdatera så fort jag hinner. Nu är det tvätt som ska hängas innan Lillebror vaknar...så går nu dagarna...men det är fina dagar!

Emma

tisdag 22 mars 2011

Nu....nu är den äntligen här!




Bilderna får tala for sig själv.
Dagarna känns lättare och livskvalitéten höjs.

Emma

fredag 18 mars 2011

Tankar över en kopp thé

 
Kroppen min värker och är trött, huset är stökigt av tvätt och leksaker. Men vet ni vad - jag är tacksam. Tacksam för min familj, min underbare Käre, mina tre friska småtroll och för vårt hus... 
Jag är tacksam för något så enkelt som en kopp the´. Mina tankar går till Japan, har ni givit något stöd än? Det har inte jag, men ska sätta in några hundralappar idag. 

Ha en god helg

Emma

PS. Fann detta hos Catherine och Natasha bli med du också



onsdag 16 mars 2011

Vårliga gardiner


Så har väggen torkat och nya gardiner kommit upp. Känns bra. Efter snart fem år med vackra, långa våder som snälla svärmor sytt så noga och så fint, har hissgardiner från Åhléns fått ta platsen.



Helt ärligt har jag lite dåligt samvete att ta ner svärmors gardiner för de var riktigt lyxiga och så sjukt välsydda, men till och med min Käre hade börjat snacka om nya gardiner, så då är det väl OK?


Med lite fräscha tulpaner känns inte våren så långt borta, även om det fortfarande är -5 och snö här i Oslo.... Den som ändå bodde i Skåne...eller Danmark...eller varför inte Italien!?

Emma

måndag 14 mars 2011

Dåligt samvete för pelargoner


Så här såg mina pelargoner ut när jag stuvade bort dem i oktober...de ser inte riktigt lika pigga ut nu. Det är många som börjat vårda sina pelargoner. Jag är inte en av dem. Håller mig fortfarande mycket inne med Lillebror. Men imorgon kanske? Frågan är bara var jag ska ha dem? De är så stora och det är ju för tidigt att sätta ut. Tänka, tänka....

Håller annars fortfarande på och målar kladdiga väggar  och har skaffat mig ett par söta nya vårgardiner. Måste bara bli färdig med målandet först innan de hängs upp. Hehe...

Emma

Ps. Pennorna från Panduro heter Bistro Chalkmarker.


fredag 4 mars 2011

Ny ytterdörr och annat smått och gott


Så kommer äntligen bilder på den nya ytterdörren. Handtaget ska bytas ut, men vi flyttade över det gamla så länge. Nu borde jag ju också visa bilder på den gamla dörren, men de ligger på en annan dator. Den var brun 70-talsaktig med ett långt gult glasfält lite till höger. Den nya passar huset och hallen mycket bättre och vi slipper golvdrag - hurra! Vi märker redan stor skillnad på värmen i huset. Varför gjorde vi inte det här tidigare kan man fråga sig? Ljusare har det också blivit.

Lillemor har fyllt 3 år
Snabbpyntat för kalas, vem hinner sy vimplar? ;)

Sån annars är det så att mina dagar som mamma till tre små på fyra år och ner går i rasande takt. När kvällen kommer är jag trött och somnar ofta tillsammans med småtrollen. Min Käre tar en master i tillägg till fullt jobb, så det har blivit lite extra hussysslor på mig sedan i höstas. Men jag klagar inte, det var vårt gemensamma beslut. Dessutom har jag jobbat lite i huset, fräschar upp kladdiga väggar och liknande, men något måste stå tillbaka, och det har blivit bloggen. Nu kommer ljuset tillbaka och med det energin hoppas jag, och då kommer jag igång igen. 


Här har en vägg i köket fått sig en omgång av tavelfärg till barnas förtjusning. Köpte färgpennor på Panduro som enkelt torkas av och man slipper kritdammet.  Rekommenderas! Så kan man enkelt skriva upp vad som saknas i kylskåpet.

Ha en skön helg med massor av sol. 
Här i Oslo är det bara dimma, som ni som följer skid-vm säkert vet...

Emma

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails