Alla bilder är tagna av mig om inte annat uppges ©Emmas Utsikt

torsdag 28 januari 2010

Ordnung muss sein

Visst är det konstigt hur vissa områden i huset blir uppsamlingsområden? Hos mig har det alltid varit så att det har varit hallen och köket som bygger sig opp. Jag säger hos mig, för så var det också innan jag fick familj.

Men se här! Idag har jag tagit lite grepp om röran. Jag stack till till Granit för att köpa en svart A4-pärm för år 2010. Lite sen, jag vet. Nu hade de inga svarta pärmar, bara vita. "Får ni in svarta?" "Nei, men vi har esker." Hallå, jag ville ha en pärm, inte en låda...*suck*

Kom istället hem med lite annat smått och gott.
Väggförvaring för papper som ska in i pärmen. Som jag inte har - än. Skåpet till höger om byrån är ett IKEA Vättern badrumsskåp som blev över efter renoveringen.  Tror inte den finns längre. Den bara står där. Någon som vill ha den? Maila mig.


Hallen före...                                                            ....hallen efter


Här får posten ligga nu..... .                               ....och här håller vi koll på oss själva

Tavlan är en träplatta som låg och skräpade, jag målade den med tavelfärg och hängde upp den med svart snöre, så vi kan hålla lite koll på vad som sker.

Var en tur inom Slettvoll och fann en kul...eh...bricka(?) som var prissänkt med 50%. Fortfarande dyr tyckte jag. Gick ett varv och tittade på fina möbler och, hoppsan, så var den sänkt med 70%. Tack så mycket, sa jag och gick till kassan. Min älskling klarade faktiskt av att laga middag och städa undan maten innan han la märke till den. Då skrattade till och med han åt sig själv. Love u Käre!


Köksbänken före...                                                 ...köksbänken efter

Ordning och reda - i morr´n är det freda´. TJOHO!



tisdag 26 januari 2010

Bröd gör mig glad! ...och mätt.

Här sitter jag och mumsar på en skiva nybakat bröd med ost. Finns det något godare? Men jag ska inte ljuga på mig något hemligt recept, det är färdigpåse, havrebröd. Sååååå gott!
Annars händer inte så mycket, jag har varit och besökt pappa som ligger på sjukhus sedan i julas. Vi får se hur det går. Men det är ju en reell påminnelse om att leva här och nu och göra det som gör dig, och andra, glad. Nybakat bröd gör mig glad.



Hemma hos mamma och pappa står julklappar som inte fick plats i bilen på hemfärden och oj, som jag glädjer mig till att få hem dem! Stora vackra änglavingar i trä som ska pryda väggen över sängen, tror jag. Fyndade också massa skojiga saker på JC:s utförsäljning av butiksrekvisita.  Sist men inte minst fick jag kuppat hem en supersöt röd järnsäng från House Doctor som kommer lyfta Lillemors rum rejält. Men som sagt, mer om det när grejerna är i hus!

Nu ska jag ta mig en liten tur till er och se vad ni håller på med!


onsdag 20 januari 2010

Award liksom!!

Jag har fått en liten utmärkelse och det av två stycken trevliga bloggare. Den ena är Anna, med Goda stunder & Tokiga idéer,  den andra är Cecilie, med Mor og datter. Ta en titt på deras sidor, de är bra!

Jag bockar och niger och tackar!


Med awarden kom en liten uppgift:


1. Kopiera awarden på din blogg
2. Länka till personen som gav dig awarden
3. Berätta 7 intressanta saker om dig själv
4. Skicka awarden till 7 andra bloggare
5. Länka till deras bloggar
6. Lägg en kommentar i deras blogg, så de får veta om awarden

Sju intressanta(?) saker om mig själv, hmmm...
  • Jag har bott i Ystad, Borensberg, Linköping, Uppsala, Göteborg, Stockholm och nu Oslo.
  • Yngst av tre syskon.
  • Urdålig på att leta efter saker.
  • Duktig på att snickra, men gör det sällan.
  • Trivs bäst i trädgården.
  • Tål inte alkohol speciellt bra. Blir sjuk fort.
  • Mycket ärlig, ibland för ärlig har jag hört.

Då skulle jag vilja uppmärksamma följade bloggar. De har humor, värme, inspiration och livsglädje, och mycket mer. De behöver inte skicka vidare om de inte vill.

Men titta gärna in hos dem!

söndag 17 januari 2010

Kan man dricka sommaren?

Söndag, äntligen lite egen tid. Ser på söndagsfilm med ena ögat, samtidigt som jag lastar in bilder.
Jag vet inte hur det är för er andra, men 2010 har varit så hektiskt. Dagarna rinner iväg och jag vill bara ropa : STOPP!! Låt mig andas, låt mig njuta.
 ...

I helgen har jag tagit mig tid att tömma frysen lite, och resultatet av det blev härlig, söt, läskande saft som både minner om förra året och lockar till värmen som kommer.



Därför kommer fler köksbilder. Anledningen till att jag sällan visar nåt härifrån är att det är det mest aktiva rummet i huset och det är alltid något stök på gång. Men så är det väl för folk flest, tänker jag?


 Ok, ganska städat...


Lilleman testar kameran

Som vanligt när något är på gång i kastrullerna kommer mina två små ivriga hjälpare. det är trevligt, men ibland måste man ta några djupa andetag.


-Hörru brollan, hur går det?
-Bra, man måste banka hårt!

Men barnens glädje över att mästra något, att hjälpa till, göra mamma stolt, den är så stor, så då är det bara att ta fram trasan när saftprickarna pryder väggen och apelsinbitar flyter i saftkastrullen. De blev förresten väldigt goda, när jag fiskat upp de igen. *skrattar*


Samarbete funkar alltid



 Får det vara ett glas sommar?



tisdag 12 januari 2010

Maffiga muffins

Bland det skojigaste jag vet är att laga mat och baka. Men det måste vara på mina premisser. Att laga mat varje dag, efter jobb med trötta, griniga ungar och minst lika trötta föräldrar, nej fy det är inte skojigt. Det är till och med svårt tycker jag. Vad ska vi äta idag? Jag är inte duktig på att laga mat, det blir ofta inte som jag tänkt det, men det är kul att leka med kryddor och matvaror. Har aldrig klarat av att laga veckomenyer som några är så bra på, men ser hellre till att ha massa bra basvaror hemma så man fort kan röra ihop något. Storhandlar en gång i månaden ungefär. Hur gör ni?



Här är jag iallafall igång, medans potatisen kokar till kvällen fiskgratäng har jag tagit fram ingredienserna till muffins. Hade lust på blåbärsmuffins, men hittade en påse björnbär i frysen så då fick det bli det. Jag är ett stort kakmonster. När jag ska baka går jag som oftast in på recept.nu. Om man tar ett av Leilas recept vet man att det blir knasgott!



"Hej, lilla muffins snart är du i min mage..."*moahahaha*
Undrar hur många jag hinner äta innan min Käre kommer hem?






måndag 11 januari 2010

Is i rör - ett jäkla kör

"Det er ikke noe vann!" ropade min Käre till mig för några dagar sedan när ungarna skulle i karet.
Va?! Å nej! Värsta mardrömmen, ett rör i vårt nya badrum hade frusit. Trots extra isolering i vägg och runt rör. Jäkla skit! Så gick den kvällen till olika experiment för att tina röret innan skadan var för stor.  Hårfön? Nej, vi visste ju inte var proppen satt och med -20 ute kändes det lite lönlöst att blåsa på väggen. Käre monterade av kranen och vattentillförseln och jag försökte spruta in varmvatten från mitt håll medan han höll på med sitt från hans ände i källaren. Det var ju helt meningslöst.



"Ringer du rørleggeren i morgen og sjekker hva vi skal gjøre?" undrade Käre.
Jag var mest bekymrad för att det var större skader och att vi skulle vara tvungna att bryta upp väggen på vårt nya badrum som jag tycker så mycket om. Och dyrt skulle det säkert också bli.
Så plötsligt fick jag för mig att sätta in en radiator, rätt innan jag stupade i säng av trötthet och frustration. Satte värmen på max och stängde dörren. Nästa morgon var det som en bastu på badet och proppen hade lossnat. Tjoho! Ja, jag vet, det var ju en enkel lösning, men det tog några timmar innan jag insåg det. Så nu får radiatorn stå på moderat temperatur på badet, för säkerhets skull.
Barnen förstod inte mycket av varför de inte fick bada, men glädjen var desto större när vattnet kom tillbaka.
Själv längtar jag efter varmare dagar.





tisdag 5 januari 2010

Nu hänger det dåliga samvetet på väggen!

Vissa saker blir liksom aldrig gjort. Har ni några dåliga samveten som ligger och skräpar? Idag har jag äntligen tagit tag i en av mina. Efter att i fyra år(!) varit en hög som vandrat runt i huset efter riktig plats. Nu är tavlorna uppe, om de är på riktig plats, tja det vet jag inte. Men herregud så trött jag var på den högen. Jag menar, fyra år!!


Dessutom är ju det här tavlor som jag tycker riktigt mycket om så jag ville gärna se dem. Det är blyertsteckningar, eller kanske tryck, från 1943-44 som föreställer Linköping. Min födelsestad. De hängde hos mamma och pappa när jag växte upp, men när de flyttade från hus till lägenhet fick de färre väggar och för många tavlor, så där hade jag tur.
Min Käre frågade efter middagen:
-Har du hengt opp de tavlene idag eller har de hengt i flere uker?
-Nej, det gjorde jag idag.
-Ser du, så flink jeg var nå. Var jeg ikke det?

Ja min älskling, du har falkögon du... *skrattar* 


måndag 4 januari 2010

Feeling blue

Från den trevliga bloggen Jakten på drømmehuset fick jag utmaningen att visa fem blå saker som jag inte klarar mig utan. Hjälp tänkte jag, jag har ju inget blått, men se det hade jag visst och egentligen fler än fem, men det här var de första jag kom på.


En av mina favoritskålar, den åker fram flera gånger i veckan när jag ska baka eller göra pannkakor. Idag var det fruktsallad i botten, men det ser ju inte så delikat ut bara sådär oppe i skålen så den fick ligga kvar bakom kanten.


Haklappen, ja vi har flera, men den här är den bästa.

 
Kamerabagen, som kameran alltid ligger i när den inte används.


Min supersköna mössa som jag haft i över tolv år och egentligen är alldeles för stor, men den värmer bäst och den ska jag använda till den spricker i sömmarna. Jag hatar kyla och att frysa!


Sist, men inte minst, våra handdukar som har en härlig aquablå färg. De är jättesköna och används flitigt varje dag.

Istället för att välja tre stycken nya bloggar till att ta utmaningen, väljer jag hellre att säga att den som vill kan försöka hitta fem saker hos sig.


lördag 2 januari 2010

Hemma från tur

Nu har vi kommit hem från Sverigejulen och det var härligt! Det var glädje blandat med lite sorgsenhet. Min pappa har Parkinson och är ganska dålig, så det präglade helgen. Har därför varit lite frånvarande men jag sätter STOR pris på era varma hälsningar. Snart är jag på banan igen hos er också.
Men familjen var samlad, barnen busade, skinkan var god och Tomten kom. Som sig  bör.



I Linköping pågår en vinterljusutställning som är helt fantastiskt. Läs mer här. Några av bilderna kommer från den vandringen. En ca 6,5 km lång promenad genom centrala stan med både stilla och rörligt ljus och ibland ljud. En promenad som gör en lycklig.



Nu är pepparkakshuset sönderslaget och julpynten har funnet vägen tillbaka till sina kartonger. Nu längtar jag efter ljuset och värmen, men njuter såklart de friska vinterdagarna. Idag var vi på "skidtur" men förberedelserna tar lika lång tid som själva utflykten och efter 10 minuter vill 3-åringen gå till caféen och äta bulle. *skrattar*



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails